Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » ,, Knygų Kalėdos'' Varniuose

,, Knygų Kalėdos'' Varniuose

,, Knygų Kalėdos'' Varniuose

PENKTOSIOS „KNYGŲ KALĖDOS" VARNIUOSE

Belaukiant Šv.Kalėdų, Telšių K.Praniauskaitės Viešosios bibliotekos Varnių filialo darbuotojos penkti metai iš eilės organizuoja vaikų ir jaunimo literatūrines popietes, skirtas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotai akcijai „Knygų Kalėdos" paremti.

Šį kartą gražus ir naudingas renginys, pavadintas „Nuo mažens - su knyga", įvyko Varnių M.Valančiaus gimnazijoje. Socialinės pedagogės Vilmos Jankauskaitės lydimi susitikome su nemažu būreliu 5 – 8 klasių žingeidžių moksleivių.Bibliotekos darbuotoja Vida Krenciuvienė surengė atsivežtų naujausių knygų parodėlę, kviesdama vaikus mylėti knygą, dalintis skaitymo džiaugsmu su draugais ir šeimos nariais. Literatų būrelio „Lyra" narė Elena Gedminienė priminė vaikams artėjantį Kalėdų džiaugsmą, linkėjo jiems po šventine eglute dovanų krepšelyje rasti mėgstamiausią knygelę, skaitė ištraukas iš vaikams skirtų knygų, užminė daug mįslių bei patarlių.

Vaikai džiaugėsi gražiu ir įdomiu bendravimu, pasižadėjo rasti kelią į biblioteką ir „pasiklysti" knygų bei žinių labirintuose.

Beje, V.Krenciuvienė pastebėjo, jog atsiliepdami į Prezidentės kvietimą „Dovanokime vaikų ir jaunimo knygas bibliotekoms!", varniškiai : A.Jonikaitė, A.Kačinauskienė, I.Jonikaitė, J.Kalininienė, A.Būdvytienė, E.Karinauskienė ir kt. jau padovanojo nemažus krepšelius knygų.

Stanislovas Genutis.

Nuotraukose:"Knygų Kalėdos" M.Valančiaus gimnazijoje.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje