Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Manekenas

Autorius: Loreta Liutkutė

manekenasKoks jausmas gyventi prieštaringame ir atjautos stokojančiame pasaulyje? Ar įmanoma rasti išeitį, kai gali pasitikėti tik savimi? Ir kaip tai padaryti, jei esi priverstas išgyventi smurtą, patyčias, svetimumą?

Manekenas“ – tai istorija apie savo tiesos ieškančią merginą, kuri, bandydama savarankiškai kurti gyvenimą, patenka į sudėtingas situacijas. Ji susiduria su baimėmis, vienatve, silpnybėmis, tačiau sykiu atranda vidinę stiprybę, pasitikėjimą savimi ir supranta, kokio gyvenimo ji iš tikrųjų nori.

Autorė Loreta Liutkutė įtaigiai, nevengdama humoro, atskleidžia šiuolaikinės visuomenės skaudulius – kartų konfliktų, atskirties, asocialaus elgesio priežastis, šeimos vaidmens svarbą, jauno žmogaus adaptavimosi visuomenėje sunkumus, moralinių vertybių ribas ir neatsakingo elgesio pasekmes.

Kad ir kas nutiktų gyvenime, mes nesame vieni, – sako autorė. – Pirmiausia svarbu prisipažinti sau apie patiriamas problemas, o vėliau išdrįsti apie tai kalbėti viešai, ieškoti pagalbos, palaikyti ryšį su panašią patirtį turinčiais žmonėmis. Net jei stovi ant bedugnės krašto, sukaupk jėgas ir ženk nuo jos bent vieną žingsnį. Po kurio laiko pamatysi, kad toji bedugnė labai toli.“

 
Savanoris bibliotekoje