Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Ramutė Skučaitė – poetė, švenčianti 90-etį

(2)Ramutė Skučaitėpoetė, švenčianti 90-etį (gimė 1931 m. spalio 27 d.)

Poetė, kurianti vientisos tėkmės įspūdį: amžinosios tiesos ir vertybių patirtis – tai harmonijos ilgesys, sielų ryšys, meilė, praradimai ir atradimai, etiniai akcentai. Kaip sako V. Daujotytė, ir turime „tylaus grįžimo į dvasinių būsenų erdvę“, kurioje juntama „pakelių svarba, netgi moralinis pakelės pasirinkimas.“

Autorės kūrybos kraitėje – eilėraščiai vaikams ir suaugusiems, pjesės vaikams, gausybė išverstų operų, operečių ir miuziklų libretų. Ramutės Skučaitės poezijos kelias prasidėjo eilėraščių rinkiniu „Žydintis speigas“, 1965 m. – ir tęsiasi iki šių dienų: 2020 m. – vaikams knygelė „Spalvotos skaičių pasakėlės“, 2021 m. – suaugusiems „Liepos mėnesį po liepa“ ir „Buvau atėjusi“.

Miesto bibliotekoje eksponuojama 17 Ramutės Skučaitės knygų ir 3 – su kitų autorių atsiliepimais apie poetę bei jos kūrybos stebuklą, esamą ir išskaitomą. Ir vis tik laukiama žodžio stebuklo! Kiekvienas gali perskaityti šias, parodoje eksponuojamas, Ramutės Skučaitės knygas.

Tiek bibliografinės informacijos, o platesnių ir gilesnių įžvalgų – tiesiog pasiskaičius, apmąsčius, pasidžiaugus. Esama ir kritikų nuomonės, ir pačios poetės dialogų, susitikimų įspūdžių – tokia Miesto bibliotekos paroda „Ramutė Skučaitė – poetė, švenčianti 90-metį“. Ir kiekvienas rasime ką nors dėl savęs. Ir būsime su poete – ir skirsime jai gražių palinkėjimų, stiprybės jos šventės proga! Dėkingi už kūrybą, darbštumą ir meilę, už žodžius – gyvybei, žmogui, aplinkai, savasčiai!

Gerų Jums skaitymų ir atradimų su poete Ramute Skučaite. Tiesa, juk kiekvienas ir ne sykį jau susitikome, ir skaitėme jos eilėraščius, mokėmės, – „Bet reikia grįžti, – kaip sako poetė. O gal ypač tuomet „Grįžt, kai nežinai,/ Kame tos durys tau atidarytos.“

Miesto bibliotekos informacija, 2021 m. spalis.

 (2)(3)(4)

 
Savanoris bibliotekoje