Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ATVERKIME KALBOS TURTUS

 Artėjant Lietuvių kalbos dienoms, kurios prasidės Vasario 16-ąją, naujienų portalas https://www.manokrastas.lt/ kviečia visus, kam rūpi lietuvių kalba, jos turtingumas, dalyvauti kūrybinių darbų virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“. Ši paroda – praėjusiais metais vykusios virtualios parodos „Pažink kalbos dalis“ savitas tęsinys. Tik pernai paroda skirta labiau pažinti veiksmažodį, o šiemet – būdvardį. Juk sakydami žodį GERAS, ne taip dažnai susimąstome, kas už jo slypi: vieniems žmogus geras, nes jis rūpestingas, mylintis, geraširdis, kitiems – kad jis paklusnus, paslaugus, tretiems – kad ištikimas ir patikimas. Šiam vienam žodžiui mes galime surasti daugybę kur kas konkretesnių apibūdinimų, darančių mūsų kalbą vaizdingesnę, turtingesnę, gražesnę ir, be abejo, tikslesnę.
PARODOJE KVIEČIAMI DALYVAUTI: visų ugdymo įstaigų ugdytiniai, jų tėvai ir pedagogai. Virtuali paroda organizuojama nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d.
Ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikai ir pradinių klasių mokiniai, naudodami įvairias piešimo technikas, nupiešia daiktą ir ant priešinio kūrybiškai įkomponuoja daiktą apibūdinančius būdvardžius. Vyresnių klasių bei kiti virtualios parodos dalyviai naudoja originalias (pačių fotografuotas) nuotraukas, kuriose nufotografuotas konkretus daiktas, ir ant nuotraukų, naudodami įvairias IT programas, surašo daiktą apibūdinančius būdvardžius (pageidautina, kad būtų pateikiami ir rečiau vartojami, ir gimtąja tarme skambantys būdvardžiai).
Darbai gali būti ir kolektyviniai: pvz.: nuotrauka ar piešinys gali būti sukurtas vieno mokinio/vaiko, kito – surašyti būdvardžiai.
Visi darbai pateikiami JPG formatu, ne mažesnės kaip 600 KB ir ne didesnės kaip 2 MB. Viename laiške prisegama viena dalyvio anketa (pateikta nuostatų pabaigoje) ir vienas kūrybinis darbas.
Elektroninių laiškų su užpildytomis dalyvių anketomis ir kūrybiniais darbais laukiame iki 2022 m. kovo 11 d. el. paštu Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript.
 
Savanoris bibliotekoje