Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

POEZIJA KAUNATAVOS SODŲ ŽYDĖJIME

Gegužės 21 dieną Kaunatavos soduose (Telšių r.) dvidešimt antrąjį kartą vyko tradicinė šventė „Poezija sodų žydėjime“. Kasmetinį poezijos renginį į savo valdas mielai įsileidžia sodų šeimininkai Virginija ir Remigijus Gailiai.

Meno gerbėjus žemaitiška daina pasveikino Luokės folkloro ansamblis „Šatrija“, birželį švęsiantis savo veiklos 50-metį! Kolektyvas, kurio narius dainai, muzikavimui buria vadovė Vilija Benešienė, atsidavęs žemaitiškų tradicijų puoselėtojas, dainomis ir šokiais garsinantis gimtąjį kraštą.

Gausiai susirinkusiais poezijos šventės svečiais nuoširdžiai džiaugėsi renginio organizatorė – Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Kaunatavos filialo vyr. bibliotekininkė Vilija Jocienė.

Savo kūrybos eilėmis renginį papuošė Irena Daubarienė su dukrele Marija, plungiškės poetės Adelė Daukantaitė (poetų klubo „Vingiorykštė“ vadovė) ir Daiva Rudelytė, telšiškės poetės Daiva Živatkauskienė ir Ieva Sigita Naglienė.

Žemaičių kalbos metais renginio programa skambėjo žemaitiškai ir... kitaip! Literatūrinę-muzikinę kompoziciją „Ne tolių toliai nuo Dzūkijos iki Žemaitijos“ dzūkų ir žemaičių tarmėmis dovanojo puikus poetų duetas. Skambėjo dainų autoriaus ir atlikėjo Povilo Girdenio žemaitiškai atliekamos dainos ir eilės, o poetas Juozas Žitkauskas kūrybą skaitė dzūkiškai.

Autentiškus kūrinius – programą „Vākščiuo pana“ – atliko kolektyvas „LAV Trio“. Visi ansamblio nariai – savo srities profesionalai: etnomuzikologė, televizijos laidų vedėja Loreta Sungailienė žinoma ne tik kaip liaudies dainų tyrinėtoja (yra humanitarinių mokslų daktarė), atlikėja (folkloro ansamblio vadovė bei solo dainininkė), bet ir kaip įvairių šiuolaikinio folkloro projektų dalyvė. Aistė Bružaitė – meno daktarė, docentė ir kaip koncertuojanti kanklininkė jau antrą dešimtį aktyviai dalyvauja Lietuvos ir užsienio muzikiniame gyvenime. „LAV Trio“ iniciatorius ir daugelio kompozicijų autorius bei aranžuotojas yra trombono ir tradicinio lietuviško rago virtuozas Vytautas Pilibavičius.

Jautriai skambėjo ukrainiečių etnomuzikologės, folkloro atlikėjos Halynos Pšeničkinos atliekamos dainos – ir solo, ir kartu su Loreta Sungailiene bei „LAV Trio“. Profesionali atlikėja yra Ukrainos nacionalinės P. I. Čaikovskio muzikos akademijos Ukrainos muzikos istorijos ir muzikinės folkloristikos katedros aspirantė, Dnipropetrovsko M. Glinkos muzikos akademijos Muzikos istorijos ir teorijos katedros lektorė.

Visiems šventės „Poezija sodų žydėjime“ dalyviams menininkams, publikai, visiems, kas padėjo organizuoti renginį, dėkojo Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė ir šio renginio siela Vilija Jocienė.

Džiaugiamės puikiu renginiu ir reginiu, tikimės, kad nuoširdūs poezijos posmai ir muzikiniai kūriniai pasiekė kiekvieno klausytojo širdį!

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.2213588165457494

 

 
Savanoris bibliotekoje