Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKIMAI SU AKTORE VIRGINIJA KOCHANSKYTE

Gegužės 27 dieną Telšių Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka pakvietė į susitikimus su nuostabia aktore, režisiere, Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureate VIRGINIJA KOCHANSKYTE. Su gerbėjais aktorė susitiko Ubiškės ir Janapolės daugiafunkcių centrų salėse (Telšių r.). Viešnia pristatė teatrinę impresiją „Tikėjau. Mylėjau. Viltėjau“, dedikuotą lietuvių rašytojai IEVAI SIMONAITYTEI. 2022-ieji – Ievos Simonaitytės metai!
Teatrinė impresija – tai savita literatūrinio renginio forma, į vieną visumą supinanti grožinę literatūrą, prisiminimų žanro tekstus, vaidybą, meninį garsinį skaitymą, o svarbiausia – intensyvią, visa apimančią interpretacijos pastangą. Šios impresijos metu iš fragmentiškų biografinių duomenų ir grožinių kūrinių sintezės tiesiog publikos akyse gimė gyvybe pulsuojantis, emociškas rašytojos I. Simonaitytės portretas. Aktorė V. Kochanskytė tai atskleidė ypač meistriškai ir subtiliai.
Genialios rašytojos paveikslas atskleistas, interpretuojant romano „Vilius Karalius“ ir apysakos „Pikčiurnienė“ fragmentus, gyvenimo faktus, prisiminimus, legendas.
Kauno dramos teatro aktorė, skaitovė, UNICEF Geros valios ambasadorė, lietuviškojo žodžio puoselėtoja ir skleidėja, Klaipėdos universiteto docentė V. Kochanskytė kaip visada kupina kūrybinių sumanymų. Viešnia klausė: kokia gyvenimo prasmė? „Pats gyvenimas ir yra prasmė – kokį gyvenimą susikursi, toks jis ir bus. Nori, kad būtų sklidinas meilės, tai ir kurk gyvenimą, sklidiną meilės, pirmiausia nuo savęs. Atlygis tikrai ateina. Nusišypsok, pamojuok kam nors ir žiūrėk – kažkas paniuręs nustebs, nusišypsos ir pamojuos“, – ji dalijosi mintimis.
Aktorei nuoširdžiai dėkojo Telšių Karolinos Praniauskaitės bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, Ubiškės filialo bibliotekininkė Dalia Milašauskienė, Janapolės filialo bibliotekininkė Dalia Martinkienė, Telšių r. Tryškių seniūnijos seniūnas Antanas Jokubauskis, Kaunatavos bibliotekininkė Vilija Jocienė, Telšių r. Ubiškės daugiafunkcio centro vadovė Rita Buivydienė.
Visų susirinkusiųjų vardu dėkojame gerbiamai viešniai už šiltą, nuoširdžią susitikimų atmosferą!
Nuotraukos Loretos Gedeikienės ir Jolitos Maščinskienės
 
Daugiau nuotraukų:
 
 
 
Savanoris bibliotekoje