Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

LANKĖSI LIETUVOS STANDARTIZACIJOS DEPARTAMENTO VADOVAI

Gegužės 31 dieną bibliotekoje lankėsi Lietuvos standartizacijos departamento (tai įstaiga prie Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos) direktorius Sigitas Šiupšinskas ir jo pavaduotojas Mindaugas Aleksandras Balčiauskas. Jie išsamiai supažindino su institucijos veikla ir teikiama abonementine standartų skaitymo paslauga. Šia iniciatyva siekiama didinti prieigą prie standartų visuomenei, vartotojams, verslo įmonėms, viešojo sektoriaus, mokslo ir švietimo įstaigoms Lietuvos regionuose. Taip sudaroma galimybė viešosiose bibliotekose skaityti Lietuvos standartų fondo dokumentus: tai yra daugiau nei 50 tūkstančių Lietuvos (LST), Europos (EN) ir tarptautinių (ISO, IEC) standartų.
Standartas yra suinteresuotų šalių sutarimu parengtas ir savanoriškai taikomas dokumentas, nustatantis normas, taisykles ir reikalavimus vystyti veiklą pagal nustatytą tvarką. Tai gali būti produkto gamyba, proceso valdymas, paslaugos teikimas, medžiagų tiekimas.
Bibliotekos darbuotojos pasinaudos svečių kvietimu nuvykti į Lietuvos standartizacijos departamentą ir dar geriau susipažinti su standartų skaitymo paslauga. Tikimės, ateityje galėsime pakviesti į biblioteką naudotis šia paslauga – susikurti paskyrą ir prisijungti prie standartizacijos bendruomenės.
 
Savanoris bibliotekoje