Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKŲ SUSITIKIMAS SU ILIUSTRATORE AGNE NANANAI

Šiandien į biblioteką susitikti su vaikais atvyko kūrybinga, talentinga vaikų knygų iliustratorė Agnė Kananaitienė, pasirašinėjanti slapyvardžiu Agnė Nananai. Vyko Evelinos Daciūtės knygos „Paslapčiausia Paslaptis“ sukūrimo pristatymas ir kūrybinės dirbtuvėlės. Telšių „Ateities“ progimnazijos 1 b ir 1 c klasių moksleiviai su mokytojomis Ingrida Bružiene ir Edita Vitkiene galėjo pabūti tikrais kūrėjais ir nupiešti „Kažkokiukų“ namus. Vaikų vaizduotė liejosi laisvai – visi namai kažkuo ypatingi, gražūs ir išmanūs. Nameliai nepaprasti – su atidaromais langais ir durimis, o jas atvėrę, matėme ir namų gyventojus. Vaikai pasisėmė daug idėjų, gavo daug gerų patarimų.
Kitas vaikų ir iliustratorės susitikimas vyko Ryškėnų bibliotekoje. Čia dailininkė Telšių „Atžalyno“ progimnazijos Ryškėnų skyriaus pradinių klasių mokiniams ir mokytojai Aušrai Gumuliauskienei pristatė Mariaus Marcinkevičiaus knygą „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“. Po knygos skaitymo ir filmo peržiūros vaikai dalyvavo dailininkės surengtame edukaciniame užsiėmime – gaminosi tikras indėnų karūnas, kuriomis pasipuošę, nešini knygomis, išėjo iš bibliotekos.
Agnė Kananaitienė VDA Kauno dailės institute yra baigusi taikomąją grafiką, dirbo reklamos srityje grafikos dizainere ir kūrybininke, tačiau didelis noras piešti ir palankios aplinkybės nuvedė kūrėją į knygų pasaulį. Jame, kaip pati sako, „užsilikau jau kuris laikas ir, atrodo, dar ketinu čia pabūti. Kiekviena nauja knyga mane išmoko kažko naujo – atrandu dar neišbandytų techninių derinių ar metu sau iššūkį rasti naujų būdų panaudoti ankstesnes idėjas. Nesu parašiusi nė vienos knygos. Man patinka dirbti su profesionaliai parašytu tekstu – jis mane įkvepia. Kuriant knygas, mane žavi beribės galimybės sujungti vaizdą su tekstu ir taip praturtinti skaitytojo vaizduotės pasaulį. Esu pieštukų fanė, nors darbuose naudoju įvairias priemones ir jas visaip sujungiu – kūrybinis procesas visada yra šiek tiek stebuklingas. Ir tai veda mane pirmyn“.
A. Nananai kurtos iliustracijos dalyvauja tarptautinėse parodose ir konkursuose, ji nuolat įsitraukia ir į įvairius jungtinius kūrybinius projektus, veda kūrybines dirbtuves vaikams pagal savo kurtas knygas ar tiesiog žaidžia su jais, visi kartu kažką kuria.
Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos projektą „Biblioteka: išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
 
Savanoris bibliotekoje