Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MUMS RAŠO

Bibliotekos skaitytoja REGINA ŪKELYTĖ apie improvizacinį poezijos vakarą, vykusį liepos 21 dieną:

„Lauko gėlėmis papuoštoje Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vykęs improvizacinis poezijos vakaras „Aš tik gėlių spalvom pasigėrėsiu, savin giliai įkvėpsiu jų kvapus..." priminė pievą, o įvairių žolelių užplikytos arbatos kvapas ir už lango skambančio kariljono muzikos garsai susirinkusiems kūrė ramią, nostalgišką nuotaiką.

Žmonių bendravime yra kažkokios paslapties. Nesvarbu, kad gyvename skirtingus gyvenimus, tačiau esame sujungti lyg tos pievos augaliukai – kiekvienas žydi vis kitaip, bet sudėjus į visumą, pasimato tas gražus žemės lopinėlis, vadinamas pieva... Jei paimsime visus augalus atskirai, bus gražu, bet pievos jau nebebus.

Susirinkę į gražų bendraminčių būrį, pakliuvome į poezijos pievą. Man ji buvo tiesiog užburianti. Klausiausi eilėraščių, kurie glostė jautriausias sielos kerteles, virpino širdį. Taip viskas buvo trapu, jautru, nuoširdu. Kaip pastebėjo bibliotekos darbuotoja Jolita, visi skaitovai tarsi išsiskleidė nuostabiais žiedais. Džiaugiuosi dalyvavusi šiame renginyje. Gera nuotaika, šypsenos, gražios eilės praskaidrino ketvirtadienio vakarą. Manau, kad jis tikrai pavyko. Ačiū Karolinos Praniauskaitės bibliotekos darbuotojoms už visų bendraminčių sujungimą. Mes apsikabinome širdimis, todėl išėjome gražesni, stipresni ir be galo laimingi. Tai buvo be galo šiltas susitikimas. Ir smagu, kad skaitovai ne tik skaitė mylimiausių poetų eiles, bet ir išdrįso pasidalinti savo mintimis, net padainuoti.

Išvada viena: susitikti, bendrauti – be galo malonu. Kai tai pavyksta padaryti, džiaugsmas apima širdį ir norisi, kad tokių vakarų būtų daugiau. Jeigu pasimiršta skausmai, subjurusi nuotaika ir žmogiški rūpesčiai, jeigu ištirpsta laiko pojūtis, jeigu nesinori skirstytis, vadinasi, buvo gera. Ačiū už nuostabų renginį!“

Dėkojame mielai Reginai!

 
Savanoris bibliotekoje