Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

METODIKĄ PRISTATĖ ŠIAULIŲ BIBLIOTEKININKĖS

Rugsėjo 8 dieną Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje metodikos pristatymą „Garsiniai skaitymai „Prisiminimų beieškant“ senyvo amžiaus ir demencija sergantiems žmonėms" surengė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos vyr. metodininkė Inga Petkūnaitė ir vyr. bibliotekininkė Nijolė Prakapienė.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka, pasitelkdama tarptautinę patirtį, 2019 m. inicijavo projektą „Prisiminimų beieškant: demencijos prevencijos priemonių rinkinys ir edukacinė paslauga“. Siekiama sukurti paslaugą senyvo amžiaus, demenciją ar jos požymių turintiems asmenims – prisiminimų skaitymus Šiaulių apskrities bibliotekose. 

 Susipažinome su garsinių skaitymų metodika, viešnios perdavė priemonių dėžes ir metodinį leidinį. Ši knyga bibliotekininkui, slaugytojui, demencija sergančio žmogaus artimajam ar kitam skaitančiajam padės organizuoti garsinių skaitymų paslaugą. Viešnios pasidalino savo patirtimi teikiant šią paslaugą globos namuose gyvenantiems asmenims. 

Susitikime dalyvavo ne tik mūsų bibliotekos darbuotojos, bet ir kolegės iš bibliotekos filialų, Mažeikių ir Rietavo viešųjų bibliotekų.

 
Savanoris bibliotekoje