Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKAI KŪRĖ KOMIKSUS SU GRETA ALICE

Lapkričio 23 d. bibliotekoje į susitikimą su knygų iliustratore GRETA ALICE (Greta Liekyte) atvyko Telšių „Kranto“ progimnazijos 4 klasės vaikai su mokytoja Dina Margalike.

Pabendravusi su moksleiviais ir supažindinusi su komiksų rūšimis, viešnia paragino kurti komiksus. Paaiškino, kaip piešti personažus, o juos kuriant, labai svarbios veikėjų emocijos. Iliustratorė praktiškai rodė, piešė, spalvino, kalbino vaikus ir įtraukė į komiksų pasaulį. Susitikimo metu visi aktyviai bendravo, mokėsi.

Pasirodo, komiksui sukurti reikia ir geometrinių figūrų, kurias galima paversti herojais. Komikso personažai turi būti atpažįstami iš formos, taip pat svarbu tam tikri akcentai, pavyzdžiui, akiniai. Prieš kuriant komiksą, labai svarbu herojų susieti su įvykiu. Greta patarė net užpildyti veikėjo anketą, nes kūrėjas taip geriausiai įsijaučia į kuriamą personažą. Vaikai pagal savo vardo raidę išsirinko personažus ir jiems numatytus nuotykius.

Antrasis susitikimas su Greta Alice vyko Telšių r. Buožėnų mokykloje-daugiafunkciame centre. 1–4 klasių mokiniams komiksų dirbtuvėlės prasidėjo linksma „Banano“ mankšta.

Greta Alice – iliustratorė, komiksų autorė, išleidusi užduočių ir komiksų knygą „Ne muziejaus batai“ (2018). Jaunoji menininkė yra sukūrusi gausybę iliustracijų Lietuvos mylimiausių rašytojų knygoms: Tomo Dirgėlos „Užkeiktoji pono Kuko knyga“, Evelinos Daciūtės „Diena, kai nieko nenutiko“, Ignės Zarambaitės „Emilio laiškas“ ir „Slapta laiškų rašymo agentūra“, daugeliui kitų. Naujausia G. Alice iliustruota knyga – „ABC mažiesiems“. Iš viso iliustravo daugiau nei trisdešimt knygų vaikams. Komiksų paslapčių vaikus ir paauglius Greta moko savo Komiksų laboratorijoje, aktyviai veda kūrybinius skaitymus moksleiviams kartu su neformalaus ugdymo erdve „Vaikų žemė“.

Bibliotekos projektą „Biblioteka: išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Telšių rajono savivaldybė.

 
Savanoris bibliotekoje