Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SIGUČIO JAČĖNO DOVANA BIBLIOTEKAI

Pasaulinės gerumo dienos proga VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ vadovas SIGUTIS JAČĖNAS kvietė paremti iniciatyvą – padovanoti Lietuvos viešosioms bibliotekoms VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ išleistų unikalių kompaktinių plokštelių rinkinius: „Pirmoji mano vaikystės knyga“, „Valanda, kai esi...“, „Metų“ metai“, „Viešpats mano – laikas...“, „Moon Moods“, „Virš viso pasaulio...“
Sumanymas gimė kaip atsakas į Jom Kipuro karą, vykusį 1973 m. Du broliai amerikiečiai M. ir B. Makkomakai, atsitiktinai susitikę Nebraskoje, taip apsidžiaugė, kad nutarė savo džiaugsmu pasidalinti ir su kitais.
Išsiuntė laiškus draugams ir pažįstamiems į visus pasaulio kampelius. Tai buvo tiesiog sveikinimai, linkėjimai ir prašymas perduoti sveikinimus dar bent 10-iai žmonių. Galiausiai jų idėją palaikė JAV ir kitos pasaulio valstybės. Todėl kasmet lapkričio 21-ąją, Pasaulinę sveikinimosi dieną, siekiant pabrėžti asmeninio bendravimo svarbą saugojant taiką, kviečiama išsiųsti kuo daugiau sveikinimų visiems savo draugams ir pažįstamiems.
Nuoširdžiai dėkojame gerbiamam S. Jačėnui, iniciatyvos mecenatams, išsaugojusiems savyje Gerumo dvasią. Jų paramos dėka Gerumo dienos dovanomis galės džiaugtis tūkstančiai lankytojų 36-iose Lietuvos viešosiose bibliotekose.
 
Savanoris bibliotekoje