Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKOME SU KARPINIŲ PARODOS AUTORE DAINORA MACEVIČIENE

Gruodžio 20 d. susirinkusieji bibliotekoje susipažino su subtilia, kruopščia, kūrybinga asmenybe – karpinių parodos autore iš Kuršėnų Dainora Macevičiene.
Kūrybą pristatanti Dainora yra žemaitė, kilusi iš Telšių rajone, netoli Kaunatavos miestelio, esančio Mantvydų kaimo vienkiemio. „Nuo pat vaikystės svajojau būti mokytoja ir šią svajonę įgyvendinau. Pradėjau dirbti pradinių klasių mokytoja Kaunatavos mokykloje. Ir dabar ten pat tebedirbu, tik ikimokyklinio ugdymo mokytoja“. Nuo pat mažens jai patiko piešti, daryti įvairius rankdarbius. Vėliau išmoko megzti, nerti. „Žirklutes į rankas paėmiau jau dirbdama mokykloje. Pakarpinėdavau, papuošdavau klasę, mokyklą ir „į stalčių“. Didžiausias iššūkis buvo dalyvauti 2015 m. projekte Telšiuose „Baltos užuolaidėlės mano miestui“.
Pasisekė – tapau nugalėtoja. Tai suteikė vidinės drąsos, kad galiu kažką padaryti. Vėliau langus Telšių mieste puošdavome kasmet. Esu dalyvavusi Telšių rajono bei respublikinėse tautodailės parodose“, – pasakojo meistrė.
D. Macevičienės karpinių paroda bus eksponuojama visą gruodžio mėnesį. Jos kūrybiniai darbai puošia ne vieną bibliotekos erdvę. Kai žiema už lango lepina nepaprasto grožio vaizdais, paroda jų fone įgauna dar daugiau žavesio. To įkvėpti, pakvietėme į biblioteką poetinio žodžio mylėtojus – pasidalinti savo mintimis apie svarbiausius gyvenimo žodžius. 23 žodžius...
Nepabūgę gamtos krečiamų išdaigų, renginio dalyviai mėgavosi karšta žolelių arbata, vienas kito bendryste, žodžiu ir vaizdu.
Loretos Gedeikienės nuotraukos
 
 
 
Savanoris bibliotekoje