Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKAI SUSITIKO SU RAŠYTOJA ELENA MARTINKIENE

Sausio 24-osios rytą bibliotekoje pasitikome ypatingą viešnią – knygos „Etilė iš Juodkrantės“ autorę Eleną Martinkienę. Į susitikimą atvyko Telšių „Ateities“ progimnazijos 2 b ir 2 c klasių moksleiviai su mokytojomis Ingrida Bružiene ir Edita Vitkiene.

Rašytojos knygelė skirta autorės anūkėlei Jonei. Pasak autorės, čia pasakojama apie „XX a. šeštojo dešimtmečio ir septintojo pradžios vienos šeimos vaikų bendrystę, nuotykius, meilę supančiai gamtai, nepakartojamą nuostabią vaikystę smėlio, vandens, vėjo apsuptyje“.

Vaikams labai patiko klausytis autorės pasakojimų apie knygutės atsiradimo istoriją, Etilės nuotykius ir iškilusias problemas, nuostabią Juodkrantės gamtą.

Visi ne tik susidomėję klausėsi autorės skaitomų knygos ištraukų, bet ir drąsiai atsakinėjo į jos užduotus klausimus. Trumpų knygos istorijų  paskaitė ir antrokas, ir rašytojai padėkojusi bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė.   

Susitikimą vaikai linksmai užbaigė „Valties“ šokiu.

Nuoširdžiai su vaikais pabendravo ir puikių dainų padovanojo į susitikimą atvykęs dar vienas ypatingas svečias – Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos kapelionas italas Pjeras (Piercarlo Manzo).

 

 
Savanoris bibliotekoje