Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ĮDOMUS SUSITIKIMAS SU GIDU SIMONU JURKEVIČIUMI

Kovo 13 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje susipažinome su profesionaliu gidu Simonu Jurkevičiumi, jau daugiau kaip 15 metų dirbančiu Italijoje, Skandinavijoje ir Baltijos šalyse, išleidusiu knygą-gido dienoraštį  „Velniškoji superprofesija“ (tai jau ne pirmoji gido knyga).

Savo darbą autorius vadina „velniška superprofesija“. Super, nes tai prestižinis svajonių darbas, kurį atlikdamas, S. Jurkevičius nuolat keliauja užsienyje, bendrauja su įvairių šalių keliautojais, svečiuojasi prabangiuose viešbučiuose ir vaišinasi restoranuose.

Tačiau brangios kelionės – tai tik dalis šios profesijos. Dar yra didžiulis stresas, atsakomybė, įtampa, nežmoniški darbo ritmai, nuolatinis bendravimas su pačiais įvairiausiais, kartais – ir ne visai adekvačiais žmonėmis. Ne veltui ši profesija yra tiesiog velniška – gerąja ir blogąja prasme.

Autorius savo gido dienoraščio istorijose aprašo keisčiausias situacijas, į kurias jam teko papulti – kai kurios jų tiesiog absurdiškai juokingos, kitos – skaudžiai dramatiškos.

„Velniškoji superprofesija“ – tai trys knygos vienoje: skaitytojas turi progą ne tik susipažinti su įvairiais Europos miestais (Ryga, Talinu, Helsinkiu, Stokholmu, Oslu, Roma, Venecija ir daug kitų), bet ir juos išvysti gido akimis – su visais privalumais ir trūkumais. Taip pat autorius aprašo, kaip iš vidaus atrodo gido darbo virtuvė ir su kokiais iššūkiais, problemomis tenka šios profesijos atstovams susidurti kone kiekvienoje kelionėje.

Už įdomią, nuotaikingą pokalbio valandą dėkojame gidui Simonui Jurkevičiui ir šį susitikimą organizavusiam bei jį vedusiam telšiškiui gidui Vitalijui Praspaliauskui.

 
Savanoris bibliotekoje