Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. DEIVIDAS RAJUNČIUS

DEIVIDAS RAJUNČIUS, Telšių Žemaitės dramos teatro direktorius

Gregory David Roberts (Gregoris deividas Robertsas) „ŠANTARAMAS“

Vienas nepaprastas dalykas, kuris iki šiandien vilioja ir žadina mano vaizduotę, tai geografija ir kelionės. Matyt, neatsitiktinai po vienos iš kelionių prieš daugiau kaip dešimtmetį į mano rankas pateko ypač stora knyga (775 puslapių), tačiau perskaityti ją pavyko itin greitai, nes turinys tiesiog vedė į norą žinoti, kas toliau.

Gregory David Roberts romanas „Šantaramas“ – tai autoriaus atvira meilė Indijai, kurios, asmeniškai apsilankęs joje, nepatyriau, bet po kelionės į Indiją perskaityta knyga sukėlė norą į ją sugrįžti dar kartą. Atviras lūšnyno gyventojų paveikslas tuo pat metu ir šokiravo, ir nukėlė į mūsų realybę pasaulyje, į vis dar likusias kastų sistemas ir neteisybę šiuolaikinėje visuomenėje.

Matyt, jau iš prigimties buvau kovotojas už teisybę arba, kitaip sakant – „su vėjo malūnais“, tad perskaityta knyga jau ne vienerius metus verčia atsisukti į tą, kuris nėra toks stiprus, ne visuomet yra pirmas, kuriam trūksta paskatinimo ar užsispyrimo sunkiu darbu tokiu tapti.

Būtent tokiu ir tapo knygos autorius, tad susidomėjusiems knyga išleistas „Šantaramo“ tęsinys – „Kalno šešėlis“. Kviečiu kiekvieną skaitytoją paimti šias knygas į rankas ir tokiu būdu pažinti bei pasinerti į vidinę atradimų kelionę.

 
Savanoris bibliotekoje