Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

PRISTATYTAS LIETUVOS POLITINIŲ KALINIŲ IR TREMTINIŲ SĄJUNGOS PROJEKTAS

2023-ieji Seimo paskelbti Tremtinių ir politinių kalinių metais. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) šiemet švenčia įkūrimo 35-metį.

Balandžio 18 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko LPKTS projekto „Už saugią ir tvarią bendruomenę“ pristatymas.

Renginyje dalyvavo LPKTS Kauno ir Telšių skyrių atstovai. Pražydusia šakele ir eilėmis visus susirinkusius pasveikino Telšių skyriaus pirmininkė Regina Chmieliauskienė.

LPKTS Valdybos pirmininkas Vladas Sungaila supažindino su organizacijos veikla, problemomis ir ateities planais. Bibliotekai padovanojo laikmenas su devyniais dokumentiniais filmais apie partizanus.

Renginio dalyviai išklausė paskaitas: dr. Leonardos Daujutės Šarakauskienės, daktarės onkologės, chirurgės, LUMA Valdybos narės, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalio „Tarnaukite Lietuvai“ 2023 m. laureatės, – „Mikrobai: mūsų draugai ar priešai?“; dr. Jūratės Vaitiekūnienės, LUMA Valdybos narės, – „Vyresnio amžiaus žmonių kardiologijos ligos“.

Dalia Poškienė, LPKTS kultūros vadybininkė, LUMA prezidentė, pristatė knygas, susijusias su tremtimi.

Bibliotekai padovanota net dešimt Stanislovo Abromavičiaus knygų „Vaikystė Sibiro toliuose“ bei tos knygos vertimas į anglų kalbą „Childhood in forced exile“, taip pat knyga „Žmonių likimai okupacijų metais“.

Susitikimo metu buvo eksponuojami Stasės Pučkorienės tremtyje kryželiu išsiuvinėti paveikslai.

 
Savanoris bibliotekoje