Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ELĖS KAKANAUSKIENĖS KNYGOS „SAPNAI“ SUTIKTUVĖS

Gegužės 3 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko telšiškės pedagogės, gidės Elės Kakanauskienės poezijos knygos „Sapnai. Träume. Yume“ sutiktuvės.

Su autore bendravo jos draugai kūrėjai: renginį moderavusi režisierė Jurgita Beatričė Rudėnaitė, knygos iliustratorė dailininkė Daiva Mažonienė, atlikėjas, mokytojas Artūras Dargužis. Svarstyta, kas įkvepia kūrėją, menininką kūrybai.

Susitikimas vyko ypatingąją Saulės dieną, tad netrūko spalvų, šviesos, geros nuotaikos. Anot autorės, „šios knygos eilėraščiai nuoširdūs ir labai lengvai pajaučiami. Jie – gili moters sielos išraiška ir gilūs pastebėjimai. Be to, jie nuėjo ilgą kelią – anksčiau spausdinti daugybėje leidinių“.

Knygoje poezija pateikta trimis kalbomis: lietuvių, vokiečių ir japonų, keletas eilėraščių parašyti anglų kalba.

Į vokiečių kalbą eilėraščius vertė šveicaras Gregoras Fisheris, kuris jau daug metų gyvena Telšiuose, o japoniškai juos prakalbino puikiai lietuvių kalbą išmokusi Makiko Lommi.

Vakaro viešnia moka ne vieną užsienio kalbą, o japonų kalba buvo jos svajonė, sielos kalba, labai daug davusi jai kaip žmogui, praplėtusi pasaulio suvokimą.

Poetė savo eilėraščius yra pristačiusi ir Vokietijoje, ir Japonijos ambasadoje, tad labai norėjo, kad jos bičiuliai vokiečiai ir japonai taip pat galėtų pajusti, ką ji rašo.

Prie ypatingos poezijos puikiai derėjo D. Mažonienės grafikos darbai.

Knygos autorei dėkojo ir sveikino bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė, gausus būrys bičiulių.

 Nuotraukos Loretos Gedeikienės

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.541522131519545

 

 

 

 
Savanoris bibliotekoje