Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

AR TOLI YRA SIBIRAS?

 

Gegužės 26 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko renginys „Ar toli yra Sibiras“, skirtas Tremtinių ir politinių kalinių metams paminėti.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos edukatorė, knygos „Karta nuo Sibiro“ autorė Eglė Gudonytė papasakojo apie savo patirtį šiame kelyje. Klausytojai išgirdo autorės istoriją tremties tema, viešnia papasakojo, kokius netikėtus atradimus patyrė, su mama nuvykusi į Sibirą. Svarstyta apie tremties temos aktualumą šiandien ir apie tai, kad skirtingų kartų žmonės gali ir turi rasti savo kalbėjimo būdą šia tema.

Renginyje dalyvavo Telšių „Kranto“ progimnazijos mokiniai ir mokytoja Gražina Jankauskaitė, Telšių „Džiugo“ gimnazijos moksleiviai ir mokytojos Ginta Šapalienė, Andžela Valuckienė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Telšių filialo nariai. Telšių rajono senelių globos namų atstovai, vadovaujami Inesos Bajoraitės ir Redos Sabaliauskienės, jautriam renginiui suteikė gyvą emociją savo atliekamomis tremtinių dainomis.

Telšių „Žemaitės“ dramos teatro režisierius Donatas Žilinskas ir aktorė Julija Kneitienė skaitė ištraukas iš tremtinių literatūros.

Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė ir renginį organizavusi Rasa Stanevičiūtė padėkojo Eglei Gudonytei ir visiems dalyviams už netradicinį temos pateikimą ir sužadintus jausmus.

 
Savanoris bibliotekoje