Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. IRMINA DOBILIENĖ

IRMINA DOBILIENĖ, Telšių centro „Viltis“ direktorė

CLARISSA PINKOLA ESTÉS „BĖGANČIOS SU VILKAIS“

Iš Jungo analitiko perspektyvos parašyta knyga apima mitų, liaudies pasakų ir istorijų iš skirtingų kultūrų interpretacijas, kuriomis siekiama ištirti Laukinės moters psichikos archetipą. Pinkola Estés teigia, kad Laukinės moters archetipas yra esminis jos individualizacijos kelio archetipas.

Nors ši knyga nėra lengvai skaitoma, o rašymo stilius labiau atitinka populiariosios psichologijos/savipagalbos knygas nei „rimtesnės“ knygos apie analitinę psichologiją, tačiau ji neabejotinai turi daug unikalios išminties. Ši knyga padeda vėl susijungti su savo intuicija, iš naujo įvertinti, ką reiškia gyventi nesuvaržytai, autentiškai.

Nepaisant šioje knygoje esančio lyčių esencializmo bei kontraversiškų pasisakymų, idėjų, joje, manau, galima rasti atsakymus į sau rūpimus klausimus. Tai knyga, kuri paliečia slapčiausias sielos kerteles ir pažadina gyvenimui naujomis spalvomis.

Viena iš mano mėgstamų citatų, kurią kiekvienas gali interpretuoti savaip: „Išeik į mišką, išeik. Jei neišeisi į mišką, nieko neatsitiks ir tavo gyvenimas niekada neprasidės.“

 
Savanoris bibliotekoje