Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKIMAS SU MENININKE VIOLETA ASTRAUSKIENE

Liepos 14 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko itin šiltas susitikimas su Šilutės krašto tautodailininke, literate, knygų autore ir iliustruotoja VIOLETA ASTRAUSKIENE. Atidaryta jos fotokoliažų paroda „Švėkšnos grafai Pliateriai: Melior mors macula“.

Menininkė parodoje pasakoja apie beveik visus Švėkšnos miestelyje per 200 metų gyvenusius Pliaterius, kurių darbai byloja apie jų reikšmę Lietuvos istorijai, kultūrai. Autorė savo darbuose naudoja fotokoliažo techniką, grafika originaliai papildo senas portretines Pliaterių nuotraukas. Tokia žanrų samplaika žiūrovą nukelia ne tik į Švėkšną, jos apylinkes, bet ir retrospektyviai į tą laiką, kuriuo gyveno portretuose įamžintos asmenybės.

Viešnia yra tikra savo krašto patriotė, nenuilstanti visuomenininkė, gimtojo miestelio metraštininkė, neetatinė Šilutės naujienų korespondentė, rajono laikraščiuose rašiniais ir fotografijomis nuolat įamžinanti svarbiausius Šilutės rajono įvykius, renginius, minėtinas sukaktis bei istorinius faktus. Aktyvi Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos narė bei švėkšniškių draugijos „Tėviškė“ pirmininkė. Renginių-susitikimų organizatorė ir vedėja, poetinių skaitymų dalyvė, savamokslė menininkė: fotografė, angelų ir paukščių lipdytoja, tapytoja, grafikė, knygrišė, poetinės prozos kūrėja, knygų autorė.

Renginio metu V. Astrauskienė pasakojo apie savo kūrybą, skaitė eiles, nuoširdžiai bendravo su publika, atsakinėjo į užduodamus klausimus. Bibliotekai padovanojo penkias knygas, kurių leidybos procese ji vienaip ar kitaip dalyvavo.

Viešniai dėkojo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė.

Kviečiame apsilankyti V. Astrauskienės fotokoliažų parodoje, kuri veiks iki rugpjūčio 31 d.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Loretos Gedeikienės nuotraukos

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.582728620732229

 
Savanoris bibliotekoje