Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. GEDIMINAS PETRULIS

GEDIMINAS PETRULIS, Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos 2-ojo Telšių miesto filialo bibliotekininkas. Selmos Lagerlef knyga „STEBUKLINGOSIOS NILSO KELIONĖS“.

Švedų rašytojos, Nobelio premijos laureatės knyga – tai nuostabi pasaka apie nerūpestingą berniuką Nilsą, kuris už savo išdaigas ir tinginystę buvo paverstas nykštuku ir ant žąsies nugaros keliavo po Švediją. Knyga buvo rašoma kaip geografijos vadovėlis Švedijos pradinukams: rašytoja keletą metų domėjosi šalies gyvūnija, gamta, įvairiais regionais ir sukūrė ne tik vadovėlį – parašė nepaprastai menišką ir įdomų pasakojimą, todėl knyga greitai tapo labai populiari ir skaitoma ne tik mokyklose.

Spausdinami vis nauji garsiausios pasaulyje švedų rašytojų knygos leidimai, pagal ją sukurtas ne vienas meninis ir animacinis filmas. Jau daugiau nei šimtmetį džiugina skaitytojus – ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Išmintingoje pasakoje geografiniai faktai apie šalį susipina su pamokančiu ir auklėjančiu pasakojimu apie draugystę, pasiaukojimą, savitarpio pagalbą ir nesavanaudiškumą.

Sužavėjo sugrįžimas į pasakų ir legendų pasaulį, grafiškos iliustracijos.

 
Savanoris bibliotekoje