Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ATIDARYTA RITOS VAIČIULIENĖS TAPYBOS DARBŲ PARODA

Spalio 6 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje atidaryta dailininkės Ritos Vaičiulienės tapybos darbų paroda.

Renginį menininkės eilėmis iškilmingai pradėjo Rasa Stanevičiūtė.

Tapybos darbais gėrėjosi į biblioteką susirinkę meno gerbėjai,  kolegos, artimieji. Į autorės kūrybos pristatymą muzikos garsais darniai įsiliejo Telšių meno mokyklos mokytojos Daivos Živatkauskienės mokiniai Vytenis Navickas ir Elijus Kaniava bei mokytojos Dianos Budginienės auklėtiniai Neila Kazlauskaitė ir Aironas Kazlauskas.

Visi ne tik grožėjosi dailininkės akvarelėmis, bet ir klausėsi menininkės poezijos, skatinančios susimąstyti apie kūrybą, gyvenimo prasmę... „Kūryba – nepaprastas žodis, tai kelias – laimės šaltinis, kada mes jaučiam širdimi ir kalbam akimis...“

Kūrybinės sėkmės menininkei linkėjo bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, įteikusi „Poezijos pavasario“ simbolį.

Parodos autorę sveikino ir prisiminimais dalijosi klasės draugė Jūratė, studijų draugės Gražina ir Rasa, sesuo Alina, dukra Ieva, kiti vakaro svečiai.

***

R. Vaičiulienė gimė 1962 m. Telšiuose. 1969–1978 m. mokėsi Telšių 4-ojoje vidurinėje mokykloje (dabar – „Atžalyno“ progimnazija). 1982 m. baigė Telšių taikomosios dailės technikumą, meninio audinių, trikotažo apiforminimo ir koloravimo specialybę. Jai suteikta dailininko vykdytojo kvalifikacija.

Pirmoji Ritos darbovietė buvo Telšių fabrikas „Mastis“, dirbo dailininke-desinatore. 1992–2014 m. buvo Telšių kultūros centro dailininkė-scenografė.

Pasak dailininkės, ji gimė gražiu metų laiku – pavasarį, gegužės mėnesį, kai bunda gamta, žydi sodai. Ir ji pati mėgsta gamtą, gėles... Tai atsispindi ir jos tapyboje, ir eilėraščiuose.

R. Vaičiulienės tapybos darbų paroda bibliotekoje eksponuojama iki lapkričio 1 d.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Loretos Gedeikienės nuotraukos

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.627553886249702

 

 
Savanoris bibliotekoje