Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

METAS KELIONEI VIDUN?

Spalio 14 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko jogos mokytojos Šri Matadži Nirmala Devi knygos „Kelionė vidun. Galutiniai savirealizacijos žingsniai“ pristatymas.

Knyga šiemet pirmą kartą išleista lietuvių kalba, iš anglų kalbos ją vertė Agnė Skučaitė-Leonavičienė ir Kamilė Sharkey.

Susitikimo metu apie knygą, jos išleidimą ir Sahadža jogą pasakojo viena iš vertėjų Agnė, pati šį metodą praktikuojanti jau 20 metų. Į renginį atvyko grupė Sahadža jogos bendruomenės narių iš Kauno, Klaipėdos, Plungės, Šilutės.

Vientisą knygos pasakojimą sudaro Sahadža jogos mokytojos Šri Matadaži Nirmala Devi pokalbių ir paskaitų ištraukos, atskleidžiančios esminius gyvenimo ir dvasinės evoliucijos aspektus.

Nepailstamai keliaudama po pasaulį ir kaskart atsistojusi prieš savo klausytojus, Šri Matadži kalbėdavo nuoširdžiai, pradėdama namaste (nusilenkimu) ir žodžiais „Lenkiuosi visiems tiesos ieškotojams“. Kiekvienai auditorijai suprantama kalba ji stengdavosi atskleisti dvasinio augimo, vidinės taikos ir realizacijos – tikrosios savasties pažinimo – svarbą. Atokaus kaimo mokykloje, medikų konferencijoje, Jungtinių Tautų priėmime ar nedidelėje, vakaro tvankumos kupinoje salėje pajuokaudama ir išklausydama, Šri Matadži daugybei žmonių padėjo atrasti vidinio augimo kelią.

Ji dalinosi šiomis žiniomis neatlygintinai, sakydama, kad už tai, kas gyva, neįmanoma sumokėti. Juk nemokame sėklai, kad ši sudygtų. Šio principo laikosi ir jos mokiniai Sahadža jogai visame pasaulyje.

Knyga „Kelionė vidun. Galutiniai savirealizacijos žingsniai“ skirta visiems, norintiems įžvelgti savyje glūdintį grožį, džiaugsmą ir ramybę. Šri Matadži Nirmala Devi mums primena, kur turime ieškoti tiesos ir išminties, nepavaldžios laikui, civilizacijai, išsilavinimui, amžiui ar lyčiai. Jos mokymas, pasaulyje žinomas Sahadža jogos vardu, – tai kolektyvinė ir individuali dvasinio sąmoningumo kelionė, aiškiai žinant kryptį. Metas kelionei vidun?

Dėkojame Agnei Skučaitei-Leonavičienei už bibliotekai padovanotas dvi knygas.

 

 
Savanoris bibliotekoje