Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VINTAŽAS JUVELYRIKOJE IR PARFUMERIJOJE

Spalio 26 d. į biblioteką rinkosi norintieji pasiklausyti dviejų VINTAGE reiškinio juvelyrikoje ir parfumerijoje žinovių-praktikių: parfumerijos verslo ir kvepalų vartojimo kultūros ekspertės, meninių kvepalų prekės ženklų prodiuserės EDITOS VIGELYTĖS ir atrinktų vintažinių aksesuarų elektroninės parduotuvės įkūrėjos LINOS ŽIČKIENĖS.

Vintažinių daiktų, aksesuarų, interjero dalykų pasiūla vis didėja, todėl verta detaliai pažinti šį stilių, išsiaiškinti, kas yra kokybiška ir originalu, kad galėtume mėgautis daiktais ir išvengti klastočių.

Visada sendaikčiams meilę jautusi, tvarumo idėjomis ir daiktų istorijomis gyvenanti Lina pasidalino pamąstymais apie tai, kas tie vintažiniai papuošalai, kokios jų atsiradimo istorijos, į ką atkreipti dėmesį renkantis jau ne pirmą gyvenimą tveriantį papuošalą arba ką daryti su jau nebedžiuginančia juvelyrika.

Edita papasakojo, koks yra parfumerinių kūrinių galiojimo laikas, kuo jie virsta, tam laikui pasibaigus. Pasidalino, kuo skiriasi vintažinė parfumerija nuo vintažinio charakterio parfumerijos, kokie ingredientai suteikia „vintažinį charakterį“ moderniai molekulinei parfumerijai.

Abi viešnios atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Po renginio dar ilgai buvo galima uostyti kvepalus ir gėrėtis lektorių atvežtomis kolekcijomis.

***

Vintažas (vintage) – šį žodį dažnai girdime, prakalbus apie žavius daiktus bei mados objektus, gyvuojančius keletą dešimtmečių. Galime drąsiai teigti, kad VINTAGE – tai sena, stilinga, labai kokybiška ir originalu.

 
Savanoris bibliotekoje