Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

AUGINKIME „KNYGŲ STARTO“ PUPELĘ KARTU!

Lapkričio 9 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės susiruošė į lopšelį-darželį „Berželis“ – pas pačius mažiausiuosius auginti „Knygų starto“ pupelę.

Bibliotekininkė Aušra Ubartienė  kartu su  „Obuoliukų“ ir „Varliukų“ grupių vaikais vartė ir skaitė I. Zalieckienės knygelę „Kapt kapt kapt“. Knygutės skaitymas improvizuotas su pirštininėmis lėlėmis. Vaikai netgi inscenizavo lietų, o pasitelkus išmaniąsias technologijas – stebėjo žaibavimą.

Padedant meninio ugdymo mokytojai Rasai Stefanavičienei, smagiai sušoktas „Lietaus šokis“.

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Monika Lukoševičienė ikimokyklinio ugdymo mokytojas Gabrielę Gailiutę ir Liną Vainorienę supažindino su „Knygų starto“ projektu. Įteiktos startinės priemonės, paaiškintas projekto tikslas ir nauda mažiausiems. Kiekviena perskaityta knygelė augina pupelę.

Tad auginkime pupelę visi kartu, skaitydami pirmąsias knygeles.

Knygų startas – tarptautine patirtimi pagrįstas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas: lavina vaiko gebėjimus aiškiai reikšti mintis, treniruoja mąstymą, atmintį ir vaizduotę, moko sutelkti dėmesį, skatina kūrybiškumą ir dar begalę kitų nepaprastai svarbių įgūdžių. Todėl ypač svarbu vaikus su knyga ir skaitymu supažindinti jau nuo pirmųjų gyvenimo dienų.

 
Savanoris bibliotekoje