Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. JANINA BUCEVIČĖ

JANINA BUCEVIČĖ, Telšių rajono savivaldybės tarybos narė, Žemaičių muziejaus „Alka“ ekskursijų vadovė, Telšių

Vincento Borisevičiaus gimnazijos istorijos mokytoja

EIMANTAS GUDAS „MĖLYNAS KRAUJAS“. Įtakingiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminės

Besidomintiems mūsų valstybės istorija šioje knygoje pateikiami skaitytoją įtraukiantys ir jau nebepaleidžiantys pasakojimai apie Lietuvą, joje didelę įtaką turėjusius žmones, jų didingus darbus, šventes ir gyvenimo kasdienybę bei užkulisius. Tai atskleista per penkias iškiliausias ir įtakingiausias Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės gimines – neatsiejamas Europos elito epochos dalis: Radvilas, Chodkevičius, Sapiegas, Pacus ir Tiškevičius.

Kultūros istorikas Eimantas Gudas apie šias gimines pasakoja gyvai, su amą atimančiomis pikantiškomis smulkmenomis, pasitelkdamas dar ir galybę iliustracijų. Istorikas pateikia žinių ir apie šių giminių likimus carinės Rusijos okupacijos laikotarpiu (1795–1915) bei tarpukario Lietuvoje ir jų santykius su 1990 m. atkurta Lietuva.

O keliaudami ekskursijų gido ir dailės istoriko Donato Jokūbaičio pasiūlytais maršrutais, skaitytojai Vilniuje galės atrasti ir iki šių dienų išlikusių garsių didikų pėdsakų arba patys, remdamiesi knygoje pateikta informacija, susidaryti savo maršrutą ir keliauti šių didikų keliais ne tik po Lietuvą, Žemaitiją, bet ir Lenkiją bei Ukrainą, o ateityje ir po Gudijoje išlikusius jų dvarus.

Kviečiu skaityti šią knygą.

 
Savanoris bibliotekoje