Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOJE – SAUGESNIO INTERNETO DIENA

Vasario 6 d. daugelyje pasaulio šalių minima jau 21-oji SAUGESNIO INTERNETO DIENA! Kasmet ji švenčiama antrojo mėnesio antrosios savaitės antrąją dieną. Dienos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Akcijos šūkis – Kurkime geresnį internetą kartu!

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriuje Saugaus interneto savaitei paminėti vyko mokymai apie saugų elgesį internete.

Mokymuose dalyvavo Telšių „Germanto“ progimnazijos 5 a klasės mokiniai su auklėtoja, lietuvių kalbos mokytoja Daiva Liutkute.

Skyriaus vedėja Monika Lukoševičienė papasakojo apie saugaus interneto svarbą, kas aktualu saugant privačią informaciją, kokie pavojai tyko internete. Aptarti svarbiausi saugaus elgesio internete kriterijai.

Apie saugų internetą vaikus supažindino Telšių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės Airida Laurinavičienė ir Dalia Sarakauskiene. Dėkojame už bendradarbiavimą.

Šie mokymai vesti pagal asociacijos „Langas į ateitį“ ir „Viešieji interneto prieigos taškai“ projektą „Medijų raštingumo stiprinimas bendruomenėse: kritinį mąstymą ugdykime kartu!“

#SID2024

#SaugusInternete

 
Savanoris bibliotekoje