Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS SVEČIAS – PAAUGLIŲ SKAITYMO AMBASADORIUS JUOZAS ALIŠAUSKAS

Balandžio 22 d. bibliotekoje sulaukėme ypatingo svečio – Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos projekto „Metai su knyga“ paauglių skaitymo ambasadoriaus Juozo Ališausko.

Tai teatro, istorijos, matematikos bei geografijos mokytojas Vilniaus Valdorfo mokykloje, paauglystėje nemėgęs poezijos, o dabar pats ją kuriantis. Aktorius ir slemeris, išdrįstantis autentišką ir atvirą savo kūrybą pateikti momentiniam publikos ir vertinimo komisijos teismui ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose slemo poezijos čempionatuose.

Akcijos „Metai su knyga“ metu paauglių skaitymo ambasadorius žada aplankyti dvylika Lietuvos bibliotekų ir bendruomenių. Šiandien įvyko pirmasis susitikimas, kuriame dalyvavo:

Telšių „Ateities“ progimnazijos 7 b klasės vaikai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lina Dijokiene, bibliotekininke Vanda Kuziene;

Telšių „Kranto“ progimnazijos 7 c klasės vaikai su lietuvių kalbos mokytoja Irena Baranauskiene, bibliotekininke Marija Gureckiene;

Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos 8 a klasės vaikai su mokytojos padėjėja Violeta Bende.

Susitikimo metu svečias ne tik pasakojo apie skaitymo naudą, savo kelią į kūrybą, bet ir praktiškai vaikams davė išbandyti kūrybos užduotį, po kurios jie drąsiai sakė, kad knygas skaityti lengviau nei rašyti.

Todėl nuoširdžiai tikime, kad kiekvienas ras motyvacijos ir kelią į knygų pasaulį, po kurį galima keliauti tiesiog nemokamai.

 
Savanoris bibliotekoje