Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Bibliotekoje lankėsi JAV Ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist

01Ketvirtadienį, spalio 21 d. Bibliotekoje su vizitu lankėsi JAV Ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist. Susitikimo vedėjas, „Arts Libera International“ vadovas Gintaras Kamsiukas pristatė ir kitus susitikimo dalyvius: JAV Kultūros atašė Caitlin Nettleton, Ambasados viešųjų programų koordinatorę Greta Armonaitytę.

Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas pasveikino svečius, JAV Ambasadorius padėkojo Bibliotekai už bendradarbiavimą. Po oficialios dalies Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos skaitykloje įgyvendinant JAV kino diplomatijos programą „American Film Showcase“ buvo demonstruojamas filmas, amerikiečių režisierės Paulos Eiselt dokumentinė juosta „Iškvietimo kodas – 93 Queen“, – tai JAV ambasados Lietuvoje tęsiamo žmogaus teisių klausimams ir pilietinės visuomenės stiprinimui skirto dokumentinių filmų turo po Lietuvą dalis.

Po kino peržiūros renginio dalyviai buvo kviečiami dalyvauti filmo aptarime su JAV ambasados Lietuvoje, Telšių kultūros, švietimo, žiniasklaidos organizacijų atstovais ir Telšių bendruomene. Diskusijoje pasidalino savo patirtimis svečias – niujorkietis Jason Nagourney, kuris buvo dirbęs chasidų bendruomenėje Brukline ir netgi buvo susitikęs su pagrindinę filmo heroje Rachel Freier!

Bibliotekos informacija

01 2 3 4 5 6 7 8 10  11 9

Nuotraukos Vidos Urnikienės

                       

 
Savanoris bibliotekoje