Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Nacionalinis diktantas Tryškių bibliotekoje „ATEIK. RAŠYK. IŠSAUGOK“ „Kalba yra bendras meilės ryšys, vienybės motina, pilietiškumo tėvas, valstybės sargas...“ Mikalojus Daukša

Nacionalinis diktantas Tryškių bibliotekoje „ATEIK. RAŠYK. IŠSAUGOK“  „Kalba yra bendras meilės ryšys, vienybės motina, pilietiškumo tėvas, valstybės sargas...“  Mikalojus Daukša

Sklandi ir taisyklinga gimtoji kalba yra ir visada bus viena svarbiausių žmogaus kompetencijų. Pagrindinis Nacionalinio diktanto organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai. Nacionalinis diktantas Tryškių bibliotekoje rašomas jau ketvirtą kartą. Šiemet išmėginti jėgas konkurse ryžosi trylika dalyvių. Aktyviausi – Tryškių kultūros centro darbuotojai R. Balsienė ir V. Bėliakas diktantą rašė jau ketvirtą kartą, seniūnijos darbuotojos G. Kražauskienė, R. Labanauskienė, N. Vozgirdienė bei bibliotekos skaitytojos E. Ostrauskienė ir J. Vielienė – antrą, o dar šeši tryškiečiai diktantą rašė pirmą kartą.

Kovo 2 dieną Nacionalinio diktanto konkurso dalyviai rašė LRT diktoriaus Marijaus Žiedo diktuojamą vienuolio pranciškono, Vilniaus Bernardinų bažnyčios kunigo Juliaus Sasnausko tekstą „Vienkartinumas“. Rašiusieji sakė, kad pats diktanto tekstas nebuvo ypatingai sunkus, gal tik keleto žodžių rašyba pasirodė kiek keblesnė, bet buvo šiek tiek abejonių dėl skyrybos.

Nacionalinio diktanto finalas, į kurį dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija, bus rengiamas Vilniuje balandžio mėnesį.

Noriu padėkoti visiems dalyvavusiems ir tikiuosi, kad Nacionalinio diktanto rašymas, jau tapęs gražia bibliotekos tradicija, kasmet pritrauks vis daugiau lietuvių kalbos gerbėjų.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje