Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

2022-IEJI – ŽEMAIČIŲ KALBOS METAI. Juozas Pabrėža

Žemaičių kalbos metų minėjimo programos rengėjai akcentavo pagrindinį tikslą – išliekamąją minėjimo vertę. Nuspręsta programą orientuoti į žemaičių kalbos vartojimą savivaldybėse, mokyklose, darželiuose, viešojoje erdvėje, skatinti šeimas ją vartoti namuose, kalbėti su vaikais, šiuolaikinėmis patraukliomis priemonėmis skatinti vaikus mokytis ir kalbėti žemaičių kalba.
Numatyta daug iniciatyvų ir renginių: Didžiosios Žemaičių sienos puošyba ir dekoravimas, Žemaičių vienybės dienos minėjimas – Žemaičių festivalis „Patria una“, planuojama Žemaitijos vėliavos ir heraldikos naudojimo sklaida Žemaitijoje, tradicinė Didžioji žemaičių talka „Vykinto miesto“ teritorijoje, pedagogų kvalifikacijos tobulinimo kursai „Žemaičių istorija, kalba, kultūra“, numatoma išleisti du leidinius žemaičių kalba ir kt.
Mūsų biblioteka, įsiliedama į šią iniciatyvą, penktadieniais skelbs rubriką „2022-ieji – Žemaičių kalbos metai“. Tai bus žemaitiški posakiai, žodžiai ir jų reikšmės, mįslės, žaidimai, viktorinos...
Lauksime ir jūsų pasiūlymų el. p. Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript.
 
 
 
Savanoris bibliotekoje