Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

KNYGŲ SAVAITĖ – VASARIO 14–20 M.

Pernai pirmąsyk surengtas virtualių literatūrinių renginių ciklas „Knygų savaitė, buriantis leidėjus, bibliotekas ir visus, mėgstančius skaityti, vyks ir 2022-aisiais. Vasario 14–20 d. knygų mylėtojai sulauks daugiau nei 30-ies renginių, diskusijų su pasaulyje ir Lietuvoje pripažintais autoriais, istorikais, vertėjais.
„Pernai aiškiai pamatėme, kad tokio renginio Lietuvos visuomenei reikia: atgarsių sulaukėme visoje šalyje ir net už jos ribų. Tad šiemet vasarį aktyviai skaitančią bendruomenę pakviesime į virtualius susitikimus ir pokalbius, kurie, tikimės, taps puikia proga susipažinti su knygų naujienomis, literatūros laukui aktualiomis temomis“, – sako „Knygų savaitės“ organizatoriai.
 
*PROGRAMOJE – IR NOBELIO PREMIJOS LAUREATAI
Nuo vasario 14 d. LRT Mediatekoje patogiu metu bus galima peržiūrėti gausybę renginių, tarp jų ir pašnekesius su pasaulyje itin žinomais autoriais: žiūrovai išvys, ką apie savo naujausią romaną „Klara ir Saulė“ pasakoja Nobelio premijos laureatas Kazuo Ishiguro.
Vos praėjusių metų pabaigoje pasirodžiusią knygą apie grybus „Raizgus gyvenimas“ pristatys žymus britų biologas Merlinas Sheldrakeʼas, kurį kalbins apžvalgininkas Audrius Ožalas, o apie lyčių stereotipus ir jų poveikį mūsų gyvenimui su mokslininke Agne Kajackaite kalbėsis bestselerio „Neregimos moterys“ autorė Caroline Criado Perez.
Renginių cikle sutiko dalyvauti daug metų kalbintas ir į Lietuvą atvykti kviestas Robertas Seethaleris. Jis su Berlyne gyvenančia rašytoja Lina Ever kalbėsis ne tik apie du skaitytojams jau žinomus savo romanus – „Visas gyvenimas“ ir „Tabakininkas“, bet ir apie naująjį romaną „Laukas“, kuris netrukus pasirodys lietuviškai.
*KŪRINIUS PRISTATYS ŽYMŪS LIETUVOS RAŠYTOJAI
„Knygų savaitės“ programoje netrūks ir puikiai pažįstamų lietuvių autorių knygų pristatymų ir diskusijų. Televizijos žiūrovai galės išvysti šią vasarą vykusių pokalbių su rašytoja Kristina Sabaliauskaite įrašus. Trečiąjį Lietuvos istorijos tomą kartu su sūnumi Manfredu neseniai parašęs profesorius Alfredas Bumblauskas apie tarpukario Lietuvą kalbėsis su istoriku Norbertu Černiausku. Vilniaus temą plėtos „Vilniaus sekretų“ autorė Laura Švedaitė. O Audrius Ožalas, Dovilė Filmanavičiūtė, poetas bei vertėjas Marius Burokas ir Vitalija Maksvytė kalbėsis apie tai, kam iš tiesų yra skirtos literatūros premijos.
Nacionalinės premijos laureatė Vaiva Grainytė apie būsimą naują savo romaną „Rožės ir bulvės“ diskutuos su menininkais Nomeda ir Gediminu Urbonais. Naujausią knygą „Minaretas ir 7“ pristatys Undinė Radzevičiūtė, o idėjų romano „Ch.“ autorius, istorikas Tomas Vaiseta ir profesorius Paulius Subačius kalbėsis apie Vakarų kultūros pabaigą. Knygas vaikams rašanti Jolita Zykutė pristatys ir elektroninę knygą suaugusiems „Kitokios pasakos apie karalaitę ir drakoną“.
*DAUG DĖMESIO – VAIKAMS
Šiemet reikšminga renginio dalis skiriama vaikų literatūrai aptarti. Net dvi knygas pristatys žinoma vaikų rašytoja J. Zykutė. Vaikų detektyvų autorius Vilius Mačiliūnas papasakos apie tai, kas pagrobė mokytoją, o apie Lietuvos valdovus kalbėsis knygos „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ autorius Zigmas Vitkus, Mūza Svetickaitė ir Luka Lesauskaitė.
Apie nepatogias temas knygose vaikams kalbėsis psichologė Giedrė Sujetaitė-Volungevičienė, rašytojas Virgis Šidlauskas, vaikų literatūros apžvalgininkė Agnė Skučaitė-Leonavičienė ir jos sūnus.
Renginio programa nuolat pildoma, naujienas sekite www.knygusavaite.lt
Šiemet „Knygų savaitėje“ dalyvauja leidyklos „Actus Magnus“, „Alma littera“, „Baltos lankos“, „Baltų lankų vadovėliai“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Nieko rimto“, „Phi knygos“, „Slinktys“, „Vaga“. Taip pat Lietuvos aklųjų biblioteka, Lietuvos didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmai, „Neakivaizdinis Vilnius“.
Renginio organizatorius – baltoslankos.lt
Pagrindiniais renginio partneriais tapo Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, o informacinis renginio partneris – Lietuvos radijas ir televizija.
„Knygų savaitė“ vyks vasario 14–20 d.
Organizatorių informacija
 
Savanoris bibliotekoje