Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

FILMAS „IŠGYVENTI VASARĄ“

FILMŲ IR DISKUSIJŲ CIKLAS „DUK“: filmo  „Išgyventi vasarą“ peržiūra

Balandžio 29 d., penktadienį, 15 val. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje (Respublikos g. 18) vyks filmų ir diskusijų ciklo „DUK“ renginys – filmo „Išgyventi vasarą“ (rež. Marija Kavtaradzė) peržiūra.

Trumpai apie filmą. Apdovanojimų „Sidabrinė gervė" laureatės Marijos Kavtaradzės debiutas pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu, sulaukė didžiulio susidomėjimo tarptautiniuose kino festivaliuose. Juostoje, kurio premjera vyko išparduotuose prestižinio Toronto kino festivalio seansuose, pagrindinius vaidmenis sukūrė kylantys jaunosios kartos aktoriai Gelminė Glemžaitė, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius. Spalvingame ir šviesiame kelio filme kalbama mums visiems labai svarbia psichinės sveikatos tema. Ambicinga pradedanti psichologė Indrė sutinka į kliniką pajūryje nuvežti du pacientus: bipoliniu sutrikimu sergantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. Ši vasariška kelionė tampa pirmuoju žingsniu pasveikimo link. Tai šilta ir jaudinanti istorija, kuri – kaip ir vasara – kupina šviesos, netikėtumų ir vilties, kad viskas įmanoma…

 

Įgarsinimas: lietuvių k.

Amžiaus cenzas: N-13

Režisierius: Marija Kavtaradzė

Vaidina: Gelminė Glemžaitė, Paulius Markevičius, Indrė Patkauskaitė

Trukmė: 1 val. 31 min.

Filmų ir diskusijų ciklas „DUK“ (dažniausiai užduodami klausimai) siekia ne tik didinti šiuolaikinio profesionaliojo lietuviško kino prieinamumą Šiaulių regione, bet ir pasitelkus kiną diskutuoti svarbiomis socialinėmis, žmogaus teisių temomis, skatinti sociokultūrinį vyresnių žmonių ir jaunuomenės aktyvumą ir atvirumą skirtingiems požiūriams bei socialinėms grupėms.

Renginys nemokamas.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Organizatoriai – Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

 
Savanoris bibliotekoje