Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

GEDIMINO BYTAUTO GRAFIKOS DARBŲ PARODA

NAUJA PARODA! LIEPOS 1 d.–RUGPJŪČIO 1 d. bibliotekoje eksponuojama Lietuvos Respublikos meno kūrėjo, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos nario GEDIMINO BYTAUTO grafikos darbų paroda TILTAS Į VISATĄ. Kviečiame!
*G. Bytautas gimė 1988 m. liepos 14 d. Klaipėdoje. Ne tik dailininkas, bet ir poetas, muzikantas, filosofas. Universalus meta-postmodernistas. Dviejų poezijos knygų „Mano paties evangelija“ (2007 m.), „Už stiklo sienų“ (2011 m.) ir poezijos knygos-paveikslų albumo „Melancholijos“ (2021 m.) autorius. Gediminas yra išleidęs du muzikos albumus – „Nonexistence of Existence“ (2013 m.) Rusijoje ir „World will disappear“ (2021 m.) Amerikoje. Taip pat singlus: „Midnight dance“ ( 2020 m.), „Kai nutyla gamta“ (2021 m.), „Šlamėkit, Ąžuolai“ (2021 m.), „Marsietis“ (2022 m.) ir kartu su žmona Odile – „Black Cat“ (2021 m.) ir „Meilė tyra“ (2022 m.) Amerikoje. Surengė per 40 personalinių, grupinių ir duetinių parodų.
Vienintelis Lietuvoje dirba išskirtine grafikos technika – spec. markeriais ant drobės. Asociacijos LATGA ir LNRS narys. Daugiametis poezijos renginių iniciatorius ir dalyvis, jo kūryba nuolat spausdinama įvairioje spaudoje, almanachuose. 2021 m. LR Kultūros ministerija Gediminui Bytautui suteikė Lietuvos Respublikos meno kūrėjo statusą.
G. Bytautas turi paramos gavėjo statusą (paramos gavėjo identifikacinis kodas – 78001664). Jo tapybos ir grafikos darbų yra įvairiuose Lietuvos muziejuose ir bibliotekose.
*Daugiau apie autorių: www.menas.in/gediminas-bytautas/ Tel. 8 699 08228
*Grafikos darbų paroda „TILTAS Į VISATĄ“
G. Bytautas 2010 m. sukūrė naują stilių, naują kūrybos metodą, kurį meno kritikai įvardino meta-postmodernizmu, kaip naują saviraiškos stilių. Tai sąvoka, atspindinti XX a. postmodernizmo naują kryptį, iš kurios gimsta META–POSTMODERNIZMAS. T. y. personalizuota abstrakcija, kuriai manierą ir gyvybę suteikia kūrėjo asmenybė XX a. Kūrėjo perteiktas vaizdinys suteikia interpretacijos lauką žiūrovui, sukuriantį tam tikrą ryšį tarp vaizdo ir jį priimančio asmens.
Meta-postmodernizmas yra transliacija į žiūrovo intelektą, nes kiekvienas gali interpretuoti savaip, išryškinant atskiras kūrinio detales, vėliau suvedant į visumą. Abstrakcionizmo ir postmodernizmo sąvoka išsiplečia, įgyja sparnus. Grįžtamojo ryšio tarp autoriaus ir žiūrovo dėka menas įgyja atspindžio ryšį.
Meta-postmodernizmo grafika kviečia žiūrovą tęsti ir perteikti tai savaip. Tai co-asmenybės ir būties meta samplaika, atspindinti kūrėją kaip asmenybę. Kūriniai, kaip meta visatos, suponuoja būčiai, jie tampa būties materija. Kartu ir co-būtis, bet kartu kaip atspindys būčiai per jį priimantį ir toliau transliuojantį asmenį.
Pavadinimas „Tiltas į visatą“ sukurtas neatsitiktinai. Tai ryšys tarp įvairių pasaulių ir būties aspektų: tarp sąmonės ir pasąmonės.
 
Savanoris bibliotekoje