Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

RENĖS GUDAUSKIENĖS TAPYBOS DARBŲ PARODOS UŽDARYMAS

Ilgametė gydytoja, Telšių meno mokyklos Suaugusiųjų dailės skyriaus studentė, meno mėgėja save vadinanti RENĖ GUDAUSKIENĖ neseniai viename interviu savo tapytus paveikslus yra pavadinusi savo vaikais, o juk motina visus vaikus myli vienodai: „Aš myliu visus savo darbus, nors ir netobulus. Šiuo metu yra apėmęs toks jausmas, kad mano vaikai gyvena viešą gyvenimą, visi juos mato bei vertina, o man belieka džiaugtis, kad jei kažkas gali padaryti geriau – tegul padaro“.
Didžiulį moters potraukį tapyti pajuto visi, dalyvavę šios menininkės tapybos darbų parodos uždarymo renginyje.
Daugybę meno parodų svetur ir Lietuvoje aplankiusi ir be meno savo gyvenimo neįsivaizduojanti moteris save realizavo tapyboje.
Baigusi profesinę veiklą, R. Gudauskienė daugiau atsiduoda šiam menui, kadangi jai gera tai daryti. Tačiau šiam pomėgiui atskleisti reikalingos žinios, praktika. Telšių meno mokyklos Suaugusiųjų dailės skyriuje piešimo ir tapybos paslapčių mokanti dailininkė Vaida Šepikaitė gyrė savo mokinės gabumus, nuoširdų norą atsiskleisti.
Parodos autorei daug gražių žodžių ir linkėjimų išsakė Telšių meno mokyklos direktorius Antanas Kontautas, šeimos draugas, meno kolekcionierius Edmundas Kolakauskas, profesoriai Zita ir Romualdas Inčirauskai, Telšių rajono savivaldybės tarybos narys, Ryškėnų kaimo bendruomenės vadovas Kazys Lečkauskas, Loreta Valužienė, Alma Jankauskienė, Olga ir Petras Šauliai, kolegės medikės, giminaičiai. Dievo dovana mylimos žmonos gabumus pavadino gydytojas Antanas Gudauskas, įteikęs jai ypač brangią dovaną – žmonos paveikslų nuotraukų albumą.
Linkėjimus lydėjo muzika – akordeonu grojo tarptautinių konkursų laureatė, Telšių meno mokyklos mokytoja Raminta Šukytė, pelniusi ne vieną aukštą įvertinimą.
Puikia paroda ir nuoširdžiu renginiu pasidžiaugė Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, beje, paskatinusi ir padrąsinusi gerbiamą Renę surengti pirmąją parodą.
Parodos autorė už gražius žodžius nuoširdžiai padėkojo visiems susirinkusiems, o už smagų gyvenimą – Aukščiausiajam. Pasak gerbiamos Renės, „žmogus gyvas ne tik savo praktiniais interesais, kasdieniais rūpesčiais ir darbais. Kiekvieno mūsų likimą galiausiai lemia dvasiniai siekimai, o be jų mūsų žvilgsnis į pasaulį darosi blankus, jam abejingas ir mažai reikalaujantis“.
 
Daugiau nuotraukų:
 
 
Savanoris bibliotekoje