Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKIMAS SU RAŠYTOJA KOTRYNA ZYLE

Rugsėjo 19-ąją bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoja, grafikos dizainere, iliustruotoja KOTRYNA ZYLE (ŽILINSKIENE), parašiusia pačių įdomiausių ir įvertintų knygų:

„Milžinas mažylis“ – įtraukta į geriausių 2014 metų knygų vaikams penketuką (Metų knygos rinkimai 2014); „Didžioji būtybių knyga“ – Nacionaliniame knygos meno konkurse apdovanota pagrindine premija, vaikų knygų grupėje kaip gražiausia 2016 m. knyga vaikams; „Sukeistas“ – įtraukta į geriausių 2019 metų knygų paaugliams ketvertuką (Metų knygos rinkimai 2019), apdovanota Dr. Aloyzo Petriko literatūrine premija; „Mažas kaip vabalėlis“ – premija už geriausią paveikslėlių knygą vaikams.

 

Į susitikimą atvykusiems Telšių „Atžalyno“ progimnazijos 4a klasės vaikams ir mokytojai Alvyrai Bagužienei rašytoja įdomiai papasakojo apie dvi savo knygas.

„Didžioji būtybių knyga“ – ypatinga enciklopedija vaikams, kurie mėgsta smagias istorijas ir pasakas. Vaikams rašytoja įdomiai papasakojo būtybių ir iliustracijų atsiradimo istorijas.

Kitoje knygoje „Siela sumuštinių dėžutėje“ yra net dešimt šiurpulingų istorijų, kurios galėjo nutikti ir vaikų namuose, kieme ar mokykloje. Istorijas kurti rašytoją įkvėpė vaikystėje girdėti tėčio pasakojimai ir netikėti susidūrimai su būtybėmis. Tai geriausia 2021 metų knyga jaunimui.

Susitikimo metu vyko smagus ir truputį šiurpus protmūšis – vaikai atsakinėjo į klausimus (pavyzdžiui, ką raganos vagia Joninių naktį, kaip marina lietuviška giltinė, kaip atskirti laumę nuo paprastos moters ir kt.), tad galvą pasukti tikrai reikėjo! Be to, patys sukūrė savo šiurpią istoriją. Nors buvo įvairių jausmų ir asmeninių baimių, tačiau netrūko ir juoko, smagių akimirkų. Tikimės, vaikams patiko, kad patys nors trumpai galėjo pasijusti kūrėjais. Pagal Kotrynos Zylės istorijų gamybos receptą iškepėme savo siaubo istoriją!

Projektą „Biblioteka išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Telšių rajono savivaldybė.

 
Savanoris bibliotekoje