Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

PRASIDĖJO SUAUGUSIŲJŲ MOKYMOSI SAVAITĖ „MOKYMOSI SILUETAI“

Šių metų savaitės idėją įkvėpė avangardinio kino kūrėjo Jono Meko mintys apie prasmės ieškojimą kasdieniuose, paprastuose dalykuose, apie mokymąsi – kasdienybės prasmę. Renginys „Kūrėjas Jonas Mekas: asmenybė ir kūryba“ vyko lapkričio 21 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Čia surengtos dvi parodos: Telšių įstaigų suaugusiųjų mokymo(si) akimirkos“, kurioje užfiksuotos suaugusiųjų ugdymo veiklos, ir paroda, skirta Jono Meko gimimo 100-mečiui paminėti.
Sėkmingo mokymosi ir savęs pažinimo susirinkusiems linkėjo Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, Telšių švietimo centro direktorius Simonas Baliutavičius ir vyr. metodininkė Nijolė Vaičekauskė, Telšių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Tūmienė.
Šventinę vakaro nuotaiką muzikos garsais kūrė Telšių meno mokyklos mokytojos Daivos Živatkauskienės mokiniai, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai Vytenis Navickas ir Elijus Kaniava.
Iš J. Meko mąstymų gelmės gimusiais vaizdiniais – mokymosi siluetais – pasidalijo vyr. bibliotekininkė Rasa Stanevičiūtė. Jono Meko kūrybos ištraukas skaitė Regina Ūkelytė ir Telšių dramos teatro aktorė Julija Kneitienė.
Už šventinį renginį dėkojo Telšių senelių globos namų darbuotoja ir gyventojai.
Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 23-iąjį kartą kviečia švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius mėgautis gyvenimu ir mokymusi.
 
Savanoris bibliotekoje