Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKA BENDRADARBIAUJA SU VŠĮ „DŽIAUGSMO SLĖNIS“

Sausio 5 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko darbinis susitikimas su projektą „Džiaugsmo slėnis „Vaikų ir jaunimo psichinės ir emocinės sveikatos gerinimo modelio diegimas“ Telšių savivaldybėje vykdančiais VšĮ Vaikų ir jaunimo centro „Džiaugsmo slėnis“ atstovais. Abi organizacijos yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, tad biblioteka dalyvauja projekto veikloje.

Naujasis projektas parengtas ir įgyvendinamas, siekiant užtikrinti glaudesnius dvišalius Lietuvos ir valstybių donorių ryšius, su partneriais iš Islandijos, Telšių, Mažeikių, Plungės ir Palangos savivaldybėmis.

Apie įgyvendinamo projekto veiklas tarėsi bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė, Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Monika Lukoševičienė, Telšių rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Žlibinienė, VšĮ Vaikų ir jaunimo centro „Džiaugsmo slėnis“ direktorė, projekto koordinatorė Jūratė Gineitienė, projekto vadovas Marijus Eidietis.

Projekto tikslas sukurti ir įdiegti veiksmingą metodų, integruotų paslaugų vaikams ir jaunimui kokybinę sistemą, adaptuoti projekto partnerių naudojamą darbo modelį. Bus siekiama pagerinti jų emocinę būklę, užtikrinant vaikų ir jaunimo gerovę. Kartu tai bus puiki proga paskatinti vaikus ir jaunuolius, apsilankiusius bibliotekoje, daugiau skaityti, naudotis mūsų bibliotekos fondais.

Tikslinė grupė: 12–25 metų amžiaus vaikai ir jaunuoliai. Įgyvendinant projektą, bus siekiama efektyvaus paslaugų teikimo tokiems asmenims. Susitikimo bibliotekoje tikslas buvo pristatyti HEADSPACE darbo modelio prasmę, pokalbių kambario veiklą bibliotekoje ir atsakingus darbuotojus, aptarti tikslinės grupės ir pagalbos jai mastą bei naudą Telšių rajono savivaldybei. Pokalbių kambariai veiks visose keturiose savivaldybėse (Telšių, Mažeikių, Plungės ir Palangos).

 

 
Savanoris bibliotekoje