Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

LAISVĖS GYNĖJŲ DIENA. RENGINYS JAUNIMUI

????????Sausio 13-ąją bibliotekoje vyko LAISVĖS GYNĖJŲ DIENAI skirtas pilietinės akcijos renginys jaunimui. Dalyvavo Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos IIa klasės gimnazistai su auklėtoju Sauliumi Damanskiu.
????????Renginio metu prisiminėme, kodėl esame laisvi, kodėl turime branginti laisvę – tikrąjį žmogaus ir visos tautos laimės, gerovės šaltinį. Netekti laisvės – tai netekti galimybės augti ir tobulėti. Vieninga ir laisvės trokštanti tauta atmintinomis 1991 metų dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę, pasipriešino agresoriui.
????????Gimnazistams pristatytos kelios knygos apie šiuos ir kitus svarbius Lietuvos įvykius. Viena iš jų – „Sausio 13-oji: tarp atminties ir istorijos“, kurioje sutelkti mokslininkų, politikų ir žurnalistų tekstai.
????????Jaunuoliai savo žinias pasitikrino dalyvaudami protmūšyje. Susiskirstę į penkias komandas, turėjo sugalvoti laisvės temai skirtą ketureilį su savo komandos pavadinimu, atsakyti į klausimus. Daugiausiai taškų surinkusiai komandai įteikti prizai.
????????Tikimės, kad gimnazistai bibliotekoje prasmingai, įdomiai praleido laiką.
 
 
Savanoris bibliotekoje