Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. STEPONAS ALGIRDAS DAČKEVIČIUS

Steponas Algirdas Dačkevičius. Vytauto Stulpino eilėraščių rinktinė „LĖTOJI“

Telšiškiams inteligentams, o ir Lietuvos kultūros žmonėms, ypač rašytojams, gerai žinomas poetas Vytautas Stulpinas, Salomėjos Nėries ir Dionizo Poškos literatūrinių premijų laureatas.

Pernai pasirodžiusi jo eilėraščių rinktinė „Lėtoji“ – arti 600 puslapių epinės poezijos knyga. Tokio dydžio eilėraščių rinktinės dar nėra išleidęs nė vienas Žemaitijos poetas.

„Reikia šį tą daryti, kad valtis grįžtų į krantą,“ – toks Vytauto, Tausalo ežerinio (jo gimtinė — prie Tausalo ežero, – autoriaus pastaba), užrašytas palinkėjimas man, kurį, vos atsivertęs knygą, kaskart atrandu iš naujo ir su jo eilėraščiais leidžiuosi į magišką pasaulį, paženklintą kūrėjo savastimi.

Pasak literatūros kritiko Regimanto Tamošaičio, „kas realiai gyvena poeto kaimynystėje – tarsi nematoma, todėl šioje didelėje knygoje, V. Stulpino gyvenimo „silva rerum“, atpažįstame lietuviškosios bajoriškosios tradicijos elementus, lyg matytume savo sodelyje besikapstančio Dionizo Poškos šešėlį“.

Knygą mielai į rankas siūloma paimti tokiam skaitytojui, kurį neveja pašėlęs gyvenimo skubesys, nes joje gyvenimas plaukia lėtai. Tarsi valtį irkluojančio Vytauto, bet „šį tą darančio“, kad ji grįžtų į krantą.

 
Savanoris bibliotekoje