Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ĮTEIKTI G. PETKEVIČAITĖS-BITĖS ATMINIMO MEDALIAI „TARNAUKITE LIETUVAI“

Kovo 30 d. Panevėžio miesto dailės galerijoje vyko iškilminga Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalių „Tarnaukite Lietuvai“ įteikimo ceremonija. Šiais metais Seimo įsteigti medaliai įteikti šešiolikai laureatų.

Tarp laureatų – veikli asmenybė, žemaitė DANUTĖ MUKIENĖ, ne kartą buvusi mūsų bibliotekos viešnia, esame jai dėkingi už dovanotas knygas. Tai Lietuvos žurnalistė, redaktorė, knygų leidėja, poetė, muziejininkė, žurnalo „Žemaičių žemė“ redaktorė.

D. Mukienę apdovanojimui rekomendavo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka, Telšių Žemaitės dramos teatras ir Rietavo savivaldybė.

„Sveikinu Jus tradicinėje Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalių „Tarnaukite Lietuvai“ teikimo ceremonijoje. Šiandien susirinkome pagerbti žmonių, kurių darbai, jų vertybėmis grįsta tarnystė Lietuvai įkvepia mus ir tampa pavyzdžiu. Tegul šie apdovanojimai tampa Jūsų darbų įvertinimu ir visų mūsų pagarbos ženklu. Dėkoju už Jūsų indėlį kuriant Gabrielės Petkevičaitės-Bitės idealais grįstą Lietuvą“, – sveikinimo kalbą sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, apdovanota Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Krikščiūnienė, už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, – istorikė, publicistė, poetė Joana Viga Čiplytė.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, pagerbti Anykščių jaunimo klubas, Anzhelika Ibrahimova, Virginijus Strolia.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą apdovanojimai įteikti Virgilijui Juozui Čepaičiui, Artūrui Grigucevičiui, Jolitai Kuncaitienei, Arnui Zmitrai.

Apdovanojimai už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje įteikti Arvydui Ašmonui, Zita Lukošiūnienei, Leonardai Daujutei-Šarakauskienei, Juozui Žitkauskui.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, apdovanoti Vytautas Mykolas Almanis, Danutė Mukienė, Jurgis Usinavičius.

Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus.

Kandidatūras medaliui teikia valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti juridiniai asmenys.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Ilonos Šilenkovos nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje