Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS VIEŠNIA – KRAŠTIETĖ POETĖ JADVYGA SABALIAUSKAITĖ-SAVICKIENĖ

Balandžio 4 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje svečiavosi mūsų kraštietė JADVYGA SABALIAUSKAITĖ-SAVICKIENĖ, pristačiusi savo sveikinimų ir linkėjimų knygą „Žmogus – beribis kaip pasaulis“.

Renginio metu skaityta autorės poezija, skambėjo dainos, kurias atliko Ryškėnų kultūros centro vokalistės Fausta Sabaliauskienė ir Sandra Petrulienė. Apie begalinį norą rūpintis kitais, dalintis ir iš šitų paskatų gimusias tris rašytojos knygas pasakojo jos sūnus Saulius ir sūnėnas Mindaugas.

Susitikimu su kraštiete džiaugėsi ir dėkojo bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė.

Ačiū autorei, bibliotekai padovanojusiai po du savo knygų „Žmogus – beribis kaip pasaulis“ ir „Slaptoji byla Nr. 287. Ko nepapasakojo Tėvas“ egzempliorius.

Tikimės, renginio dalyviai šiuo Velykų laukimo laikotarpiu galėjo įsitikinti, kad, pasak Šventojo Rašto, „palaiminčiau yra duoti nei imti“.

Jadvyga Sabaliauskaitė-Savickienė gimė 1942 metais Žemaitijoje, Telšių rajone, tarp gražių slėnių ir kalvų. Baigusi Telšių Žemaitės vidurinę mokyklą (dabar gimnazija), mokslus tęsė Vilniaus pedagoginiame institute (dabar universitetas) ir įgijo biologijos mokytojos specialybę. Mokytoja dirbo 45-erius metus. Paskutinė darbovietė – Klaipėdos „Žemynos“ gimnazija, kurioje 26 metus mokė biologijos paslapčių.

Nedrąsi autorės kūryba prasidėjo dar vidurinėje mokykloje. Vėliau, organizuojant vestuves, giminės susitikimus, teko kurti scenarijus, kurie dažniausiai buvo paremti eilėmis. Be eiliuotų sveikinimų nepraeidavo ir kitos šventinės progos.

2002 metais gimė pirmoji knyga „Vestuvės. Giminės susitikimai. Proginiai posmai“. 2012 metais autorė ėmėsi prozos ir parašė ,,Slaptoji byla Nr. 287. Ko nepapasakojo Tėvas“. Ši knyga apie autorės Tėvelį, politinį kalinį, ir skirta šeimos nariams, jų atžaloms.

Trečioji knyga visai kitokia – eiliuoti sveikinimai ir linkėjimai, kurti bažnytinio senjorų choro bendražygiams. Yra eilių, skirtų autorės šeimos nariams, draugams, kitiems artimiesiems.

Eiliuotais sveikinimais, sukauptais per 20 metų, autorė dalinasi su visais, kurie norės skaityti, galbūt ką nors pasveikinti.

 
Savanoris bibliotekoje