Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

RINKOME GERIAUSIĄ METŲ KNYGĄ VAIKAMS

Tie, kurie ieško išminties ir šviesos knygose, niekuomet nesuklys (Žemaitė)

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko renginys, skirtas „Metų knygos rinkimams 2022“. Šie rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 m. ir jau tapo svarbiu Lietuvos kultūros įvykiu. Akcijos idėja – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir susipažinti  su geriausiais pernai išleistais lietuvių literatūros kūriniais penkiose kategorijose: vaikų, paauglių, publicistikos ir dokumentikos, suaugusiųjų ir poezijos.

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyrius pakvietė jauniausius skaitytojus susipažinti su vaikams skirtomis knygomis, pretenduojančiomis į 2022 metų geriausios knygos titulą.

Į renginį atskubėjo Telšių „Kranto“ progimnazijos 3b klasės mokiniai su mokytoja Sigita Račkauskiene. Bibliotekininkė Aušra Ubartienė supažindino su vaikiškų knygų penketuku:

Evelinos Daciūtės „Pasakojimas apie Katiną ir Tulpę“;

Ilonos Ežerinytės „Tetulė Liu“;

Kęstučio Kasparavičiaus „Žvaigždžių paukštis“;

Indrės Šalčiūtės „Lelijos nuodija miestą“;

Kotrynos Zylės „Geriausia diena“.

Vaikai turėjo progą ir iš skaidrių susipažinti su pristatomų knygų turiniu, pasiklausyti ištraukų, išsakyti savo nuomonę svarbiais klausimais: kodėl reikia skaityti knygas, nebijoti išskirtinumo ir visada sugebėti apginti savo nuomonę.

Vaikams pasiūlyta balsuoti už labiausiai patikusią knygą. Be didesnės konkurencijos laimėjo Indrės Šalčiūtės „Lelijos nuodija miestą“, renginio metu sukėlusi daugiausia vaikų emocijų.

Pradinukai dėkojo už šiltas ir gražias akimirkas, praleistas su knygų herojais. Vaikai pakviesti skaityti knygų penketuką bibliotekoje, o už patikusias knygas balsuoti internete iki balandžio 23 d.

Balsavimo puslapis https://skaitymometai.lnb.lt/index.php?3955844683

 
Savanoris bibliotekoje