Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

RINKOME GERIAUSIĄ METŲ KNYGĄ PAAUGLIAMS

Rašytojo Viljamo Tekerėjaus teigimu, knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį...

Balandžio 18 d. bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriuje vyko „Metų knygos rinkimų 2022“ geriausių knygos paaugliams trejetuko pristatymas.

Kasmetiniai „Metų knygos rinkimai“ vyksta nuo 2005 metų. Akcijos tikslas – skatinti Lietuvos rašytojus kurti, o leidėjus – leisti kokybišką literatūrą įvairaus amžiaus žmonėms, skatinti įvairaus amžiaus ir skirtingų socialinių grupių gyventojus skaityti, užtikrinti skaitymą skatinančios aplinkos kūrimą ir meniškai vertingos literatūros prieinamumą. Akcijos metu skaitytojai iš ekspertų komisijos pasiūlytų leidinių Metų knygas renka šiose kategorijose: vaikų, paauglių, suaugusiųjų, poezijos, publicistikos ir dokumentikos.

Į knygų pristatymą atvyko Telšių „Kranto“ progimnazijos 7 c klasės moksleiviai su lietuvių kalbos mokytoja Gražina Jankauskaite. Telšių „Džiugo“ gimnazijos II kl. gimnazistė Jūra Maščinskaitė, perskaičiusi knygą „Priklausomas be galimybės mesti“, pasidalino savo įspūdžiais.

Bibliotekininkė Kristina Vaičiekauskienė moksleivius supažindino su geriausių knygų paaugliams trejetuku:

Justino Žilinsko „Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką“

Ilonos Ežerinytės „Dabar Marselis“

Viktoro Jasaičio „Priklausomas be galimybės mesti“

Moksleiviai išsakė savo nuomonę, kuri knyga labiausiai suintrigavo, sužavėjo ir  kurią norėtų pradėti skaityti. Taip pat pasidalino, kokias knygas skaito, kokios jiems kelia susidomėjimą.

Visi paraginti balsuoti už patikusią knygą internete iki balandžio 23 d.

„Metų knygos rinkimų 2022“ balsavimas https://skaitymometai.lnb.lt/index.php?3955844683

#MetųKnygosRinkimai2022

 
Savanoris bibliotekoje