Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ŠILTAS SUSITIKIMAS SU KNYGOS „DEBESŲ ŽUVYS“ AUTORIUMI

Gegužės 4 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko itin šiltas susitikimas su Klaipėdos dramos teatro aktoriumi, režisieriumi, Auksinio scenos kryžiaus laureatu Kęstučiu Macijausku ir Jurbarko Konstantino Glinskio teatro aktoriumi Vytautu Bacevičiumi. Svečiai pristatė 2020 m. leidyklos „Libra Memelensis“ publikuotą K. Macijausko novelių knygą „Debesų žuvys“.

Tai pirmoji autoriaus knyga. Ji sudaryta iš dviejų dalių. Pirmoji „Gyvenimas pavasariais skrenda“ – prisiminimai iš vaikystės, antroji – vaizdai, mintys, impresijos, trumpos istorijos. Knyga nėra autobiografinis pasakojimas, tačiau sovietinio gyvenimo realybė taip ryškiai atkuriama, atpažįstama ir išgyvenama kartu su knygos veikėjais, kad, pasak vienos skaitytojos, tarsi už rankos pavedžiota tais takais, kurių lyg šiol ilgėtasi. Autoriui norėjosi labai šviesiai nupiešti savo nerūpestingą vaikystę, jaunystę ir iš jų kilusias gamtos pajautas.

Kiekvienoje svečių skaitytoje knygos ištraukoje atpažinome ir išgyvenome save atkurtoje laimingoje vaikystės ir jaunystės aplinkoje. Autorius taip jautriai ir giliai mumyse išjudino troškimą vertinti gyvenimą, kuris pavasariais skrenda.

Džiaugiamės žinia, kad mūsų bibliotekoje bus galima skaityti „Debesų žuvis“ . Be to, K. Macijauskas jau baigia rašyti antrąją savo knygą, tad su rašytoju išsiskyrėme neilgam – laukia pažintis su nauju jo romanu.

 
Savanoris bibliotekoje