Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

KVEPIANČIŲ ISTORIJŲ VAKARAS

Gegužės 23 d. bibliotekoje visi uodžiamojo pasaulio pažinimo klausimai atskleisti kvepiančių istorijų vakare su parfumerijos edukatore, meninių kvepalų prekės ženklų prodiusere, „FUMparFUM / created by Aistis Mickevičius“ plėtros vadybininke EDITA VIGELYTE.

Viešnia padėjo klausytojams reabilituoti požiūrį į nepelnytai pamirštą, nepakankamai puoselėjamą uoslės pojūčių pasaulį. Dailės, muzikos pagalba jau nuo vaikystės laviname, ugdome gebėjimą išgirsti, pamatyti, atpažinti profesionalumo apraiškas. Tačiau dažnai skurdiname savo gyvenimą nesigilindami ir nekreipdami dėmesio į tai, kaip kvapas veikia mūsų aplinką.

Pasitelkusi Marselis Prusto romane „Prarasto laiko beieškant“ įtaigiai aprašytą kvapo ir atminties ryšio fenomeną, edukatorė mokė, kaip sąmoningai ir apgalvotai svarbioms progoms rinktis ypatingus aromatus; kaip kvepalai, susieti su žmogumi, įvykiu, data, ateityje turės galią akimirksniu atkurti su visu tuo susijusius vaizdinius bei emocijas.

Papasakojo, kaip veikia mūsų olfaktorinė (uoslės) atmintis, kokie parfumeriniai mitai gali sutrukdyti autentiškam mūsų santykiui su aromatais?

Vakaro metu vyko kvepalų „degustacija“ – buvo tyrinėjami meninės parfumerijos kūrėjų „FUMparFUM/created by Aistis Mickevičius“, „EXALTATUM by Eglija Vaitkevičė“, „ART de PARFUM“ (Rū­ta Degutytė-Humphreys) bei kitų autorių sukurti aromatai, pristatyta Uk­rainos parfumerių gildijos vadovo parfumerio Volodymyr Zvarych kvepalų kolekcija.

 

 
Savanoris bibliotekoje