Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

GALIMYBĖ MOKYTIS UŽSIENIO KALBŲ BIBLIOTEKOJE

Bibliotekos Inovacijų ir mokymo centre įdiegta kalbų programa „EuroTalk language learning“. Gyventojai gali savarankiškai mokytis šešių kalbų: anglų, vokiečių, rusų, prancūzų, ispanų, švedų. Kalbos suskirstytos į šešis lygius, taigi dalyvis gali pasirinkti jam tinkantį. Kalbų mokymuisi amžius nėra svarbus, taigi į biblioteką užsuka nuo pirmoko iki garbaus amžiaus gyventojų. Nuo 2018 metų kalbų programa susidomėjo daugiau kaip 500 žmonių.

Neformalusis suaugusiųjų švietimas bibliotekoje yra nenutrūkstanti veikla. Bibliotekininkų komanda kiekvienais metais parengia programas ir siekia paįvairinti suaugusiųjų mokymąsi kviečiant lektorius. Pastaraisiais metais vyko vokiečių ir anglų kalbų įgūdžių lavinimas. Programos skirtos gyventojams, įvairių bendruomenių nariams, norintiems tobulinti bendravimo užsienio kalbų įgūdžius, lavinti komunikavimo ir kitas bendrąsias kompetencijas.

Birželio 2–30 dienomis bibliotekoje vykę šnekamosios anglų kalbos kursai keliaujantiems su lektore Daiva Diržininkaite pabaigti džiaugsmingai! Įgyvendinta neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa „ANGLŲ KALBOS KELIONĖ: komunikavimo kompetencijų tobulinimas“ (programos koordinatorė Vida Urnikienė).

Per vieną mėnesį dalyviams pavyko ne tik patobulinti savo kalbėjimo įgūdžius, naudojimąsi informacinėmis technologijomis, bet ir susidraugauti, pasidalinti patirtimis, atrasti bendrystę ir turiningai praleisti laiką kartu, mokantis vieniems iš kitų.

Pažymėjimų įteikimas vyko gamtoje – su poezija, gėlėmis, aptarimu ir įsivertinimu. Dalyviai ir lektorė Daiva jaučiasi dėkingi už sutiktus žmones bei prasmingą laiką, praleistą kartu.

Programą parengė bei mokymus organizavo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos komanda. Ypatingas dėmesys mokantis užsienio kalbų skiriamas visuomenės kultūrai. Ir tai reiškia, kad tarpkultūrinė kompetencija padidina komunikacinių kompetencijų įgijimo galimybes. Todėl ugdyti šnekamosios kalbos gebėjimus, plėsti sakytinio teksto sklandaus perteikimo kompetenciją šiandien aktualu.

Neformaliojo suaugusiųjų švietimo programai „ANGLŲ KALBOS KELIONĖ: komunikavimo kompetencijų tobulinimas“ skirtas Telšių rajono savivaldybės 04 programos „Išsilavinusios bendruomenės ugdymas“ finansavimas.

 

 
Savanoris bibliotekoje