Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

XXII ŽEMAITIJOS/VAKARŲ LIETUVOS BIBLIOTEKININKŲ SĄSKRYDIS ANT RAMBYNO KALNO

Rugsėjo 7–8 dienomis ant Rambyno kalno (Bitėnų k., Pagėgių savivaldybėje) vyko Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos organizuotas XXII Žemaitijos/Vakarų Lietuvos bibliotekininkų sąskrydis „TUO GRAŽŪS, KAD SKIRTINGI“.

Suvažiavimas organizuotas siekiant paminėti Klaipėdos krašto ir Lietuvos susijungimo 100-mečio sukaktį, aktyviai vykdyti regiono bibliotekų kultūros paslaugų sklaidą, užmegzti tvarius tarpinstitucinio bendradarbiavimo ryšius, paminėti svarbias Lietuvos bibliotekininkystei datas.

Iškilmingas ir teatralizuotas sąskrydžio atidarymas pradėtas sveikinimais ir linkėjimais: kalbėjo Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, kiti svečiai. Sveikindamas visus atvykusius sąskrydžio dalyvius, savivaldybės meras kiekvienam bibliotekos vadovui įteikė knygą apie Pagėgių kraštą.

Šventinio renginio programa (vietos tarme – dienos rėdas) buvo gausi ir turininga: stovyklų budavojimas, celtelių statymas, komandų kapitonų pasirokavimas, bibliotekų vadovų sesija, iškilmingas atidarymas ant bynės, linksmosios estafetės ir kiti bovijimai, šokiai-rateliai, šankinimai ir dainos, šalmysta nuo Sidabrakalnio...

Sąskrydyje Telšiams atstovavo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė su 14 darbuotojų komanda „Telšiū meškas“.

Kiekviena iš dvylikos dalyvavusių bibliotekų komandų buvo įvertinta, nominuota, pasveikinta. Beje, telšiškiai už įspūdingą prisistatymą pelnė Poetiškiausios komandos vardą ir tapo teatralizuotos rungties „Raganų festa“ nugalėtojomis! Jau vien ko verta buvo mūsų atsivežta gyva Meška!

Kitais metais Vakarų Lietuvos bibliotekininkų sąskrydis vyks Rietave – estafetė perduota Rietavo savivaldybės Irenėjaus Oginskio viešajai bibliotekai.

Už svetingą priėmimą ir puikią šventę dėkojame Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai!

Už partnerystę ir pagalbą ruošiantis sąskrydžiui dėkojame: Žemaitijos turizmo informacijos centrui, Telšių Žemaitės dramos teatrui ir Telšių kultūros centrui, Žemaičių muziejui „Alka“.

 Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.613318244339933

 
Savanoris bibliotekoje