Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOJE – FINANSŲ KONSULTANTĖ ASTA KLIOBIENĖ

MEDIJŲ IR INFORMACINIS RAŠTINGUMAS BIBLIOTEKOJE. Spalio 24 dieną, Pasaulinės medijų ir informacinio raštingumo savaitės metu, Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje lankėsi MB „iFUTURE INVESTMENTS“ finansų konsultantė ASTA KLIOBIENĖ.
Susitikimo metu pristatyta organizacijos misija – auginti finansinį raštingumą, skatinti verslumą; ir komandos stiprybė – sudėtingus dalykus paaiškinti paprastai ir suprantamai.
Finansų konsultantė patarė: kaip valdyti šeimos biudžetą; mažinti išlaidas ar didinti pajamas: tinkamų priemonių pasirinkimas; lengvatos, ar naudotis jomis; pakopinė pensijų sistema Lietuvoje nuo 2004 m., o ką svarbu žinoti šiandien; draudimai – ar jie naudingi, ar reikalingi; periodinio investavimo nauda kiekvienai šeimai: pamatuoti lūkesčiai ir grąža visais atvejais.
„iFuture INVESTMENTS“ – ilgametę patirtį turinčių profesionalų komanda, kuri specializuojasi finansų rinkoje. Organizacijos patirtis konsultuojant žmones siekia 2005 m., nuo pirmosios pensijų reformos, leidusios dalį lėšų kaupti privačiai.
 
Savanoris bibliotekoje